2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Csupán utasbiztosításuk van a magyar olimpikonoknak

Az olimpián induló sportolók elenyésző hányadának van olyan sportbiztosítása, amely súlyos sérülés esetén legalább az átmeneti időszakra támogatást tud nyújtani - írja a Napi Gazdaság hétfői számában.
2008. augusztus 18. hétfő 07:39 - Hírextra
A lap úgy tudja, a szó eredeti értelmében vett sportbiztosítással a szakszövetségek pénzhiány miatt nem tudják levédeni versenyzőiket.

Csupán néhány, szinte kizárólag külföldi tulajdonban lévő klub számára fontos versenyző rendelkezik egyedi sportbiztosítással. Vannak olyan befektetők, amelyek egyes játékosok versenyengedélyének tulajdonosaként kötnek biztosítást sportolójukra. Igaz, ebben az esetben az az elsődleges, hogy egy sérülés esetén a befektető "pénzénél legyen" - mondták a Napi Gazdaságnak a szakértők.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) támogatója, a QBE Atlasz alapszintű utasbiztosítás megkötését vállalta valamennyi kiutazóra. A társaságnál a lapnak azt közölték: a magyar küldöttség tagjainak mindegyikét a kinntartózkodás idején Classic utasbiztosítás védi.

A módozathoz kapcsolt biztosítási összegek azonban messze nem elegendőek arra, hogy egy sérülés nyomán pályafutásával felhagyni kényszerülő sportolónak az elhelyezkedés, pályamódosítás 1-2 éves időtartamára megfelelő hátteret biztosítson.

A másik tétel, a Nemzeti Sportszövetség regisztrációs kártyájához kapcsolt AXA-biztosítás, amely száz százalék alatti maradandó egészségkárosodás esetén maximum 250 ezer forintot fizet.


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását