2024. április 29. - Péter

Ünnepelünk Pekingben

A magyar államalapítás ünnepe alkalmából fogadást rendeztek Magyarország pekingi nagykövetségén, ahol ez alkalomból tartották meg a 29. nyári játékok Magyar Nemzeti Napját is.
2008. augusztus 17. vasárnap 11:40 - Hírextra
A vasárnapi eseményen jelen volt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke. A kínai külügyminisztérium képviseletében Vu Hung-po (Wu Hongbo) külügyminiszter-helyettes, valamint a pekingi diplomáciai és véderőattaséi testület körülbelül 300 tagja tisztelte meg jelenlétével a magyar külképviselet és a MOB közös rendezvényét.
A kínai magyar kolónia tagjai a fogadáson személyesen találkozhattak a magyar olimpiai csapat több tagjával. A sportolók közül Cseh László bizonyult a legnépszerűbbnek, vele készült a legtöbb közös fénykép.

A legidősebb vendég a 95 éves Tarics Sándor volt, aki egyben a legidősebb magyar olimpiai bajnok is, az 1936-os berlini játékokon a vízilabdacsapat tagjaként aranyérmes lett.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását