2024. június 23. - Zoltán

Kosár láz

Óriási lelkesedést váltott ki a kínai sajtó és az internauták részéről a kínai férfi kosárlabdacsapat negyeddöntőbe jutása a pekingi olimpián.
2008. augusztus 17. vasárnap 13:10 - Hírextra
Több mint 15 ezren rohanták meg bejegyzéseikkel a sina.com.cn portálnak a szombati, Kína-Németország mérkőzésről írt tudósítását, miután a házigazdák 59-55-re győztek.
A vasárnapi kínai lapok közül a News Morning Post a kiváló csapatmunkát és az együttes mentalitását emelte ki. A Saanhszi (Shaanxi) tartományban megjelenő Xian Evening News az amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) játszó Jao Minget (Yao Ming) és Ji Csien-lient (Yi Jianlian) dícsérte. "Jaót és Jit megérlelte az NBA, az olimpia férfivá tette őket. Az ország és a csapat becsületéért játszottak, legyőzték az akadályokat, ők alkották a kínai férfi kosárlabdacsapat gerincét" - írta a lap.

A Hopej (Hebei) tartománybeli Yanzhao Metropolitan News szerint a kínaiak "szívük erejével verték meg a németeket, legyőzték ellenfelüket, de legyőzték önmagukat is". A Liaosen Evening News egyenesen a "Mission: impossible" valóságos változatának nevezte a mérkőzést.

A legtöbb beszámoló megemlítette, hogy Li Nan (Li Nan) kínai csapatkapitány magával vitte emlékbe a mérkőzés labdáját.

Maguk a játékosok is euforikus hangulatba kerültek.
"Túljutottunk a halálcsoporton. Érzéseimet csak felkiáltójelekkel tudom kifejezni" - írta blogjában Ji Csien-lien, öt felkiáltójellel. Jao Ming pedig így nyilatkozott a Titan Weekly-nek: "Jelentem az egész kínai népnek, megcsináltuk!"

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását