2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Doppingolt a címvédő

Sajtóértesülések szerint pozitív lett a doppingtesztje Fani Halkiának, a női 400 gát görög címvédőjének a pekingi olimpián. A Skai TV csatorna beszámolója szerint a 29 éves atlétanő már el is hagyta az olimpiai falut.
2008. augusztus 17. vasárnap 08:08 - Hírextra
A Skai TV csatorna beszámolója szerint a 29 éves atlétanő már el is hagyta az olimpiai falut.

A Mega Channel ugyan nem hozta nyilvánosságra a nevet, ám információja szerint az "egyik" sportolójuk szervezetében az anabolikus szteroidok közé tartozó metiltrienolon nyomait mutatták ki.

Később a Görög Olimpiai Bizottság szóvivője, Tasszosz Papahrisztu is bejelentette, hogy egyik női atlétájuk - aki állítása szerint tagad - fennakadt az A-próbán, ám a nevét nem hozhatják nyilvánosságra a második vizsgálat végeredményéig. Egy neve elhallgatását kérő görög sportvezető ugyanakkor a Reuters hírügynökségnek megerősítette, hogy Halkiáról van szó.

Halkiát - aki a 400 gát vasárnapi versenyeinek első előfutamában lenne érdekelt - Japánban, a görög válogatott edzőtáborában ellenőrizték néhány nappal a pekingi játékok előtt.

Ugyanezt a szert mutatták ki egy ellenőrzés során március 6-án a 200 méteres vegyesúszás Eb-ezüstérmesének, az elsőszámú görög úszónak, Joannisz Drimonakosznak a szervezetében is, aki emiatt nem utazhatott el az olimpiára. Drimonakosz Cseh László mögött lett második a kontinensbajnokságon.

Metiltrienolonnal bukott le idén tizenegy görög súlyemelő is.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását