2024. május 3. - Tímea, Irma

Város a városban

Szinte minden olyan szolgáltatás elérhető az idei Szigeten, amely egy "igazi városban" is megtalálható: a postától az orvosig, a gyógyszertártól a bankig mindent igénybe tudnak venni a lakók.
2008. augusztus 16. szombat 20:08 - Hírextra
Folyamatosan kígyóznak a sorok a Magyar Posta kihelyezett hivatalánál, ahol a legnépszerűbb értékcikk a képeslap, a bélyeg és a telefonkártya. A vásárlók döntő többsége külföldi, aki elsősorban budapesti panorámát ábrázoló lapokat küld az otthoniaknak. Az MTI tudósítójának több sorban álló is elárulta, hogy sokkal szívesebben választja ezt a fajta hagyományos üdvözletküldést, mint az SMS-t, vagy az e-mailt.

Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke a távirati irodának elmondta: a fesztivál területén egy 400 fős egészségügyi szolgálat is működik, az ambulancián pedig 15 orvos és 50 nővér fogadja a betegeket, akik leggyakrabban végtagsérülésekkel, leégéssel és torokfájással fordulnak a szakemberekhez.

A különféle panaszokra orvosságot is találnak a vendégek a Sziget gyógyszertárában, ahol - az ott dolgozók elmondása alapján - a legkeresettebb termék a füldugó és a ragtapasz, a gyógyszerek közül pedig a fájdalomcsillapító, a torokfertőtlenítő és a hasmenés elleni orvosság.

A Magyar Vöröskereszt folyamatosan várja a véradókat a fesztivál ideje alatt. Munkatársaik tájékoztatása szerint naponta átlagosan mintegy hetvenen adnak vért. Jelentkező lenne több is, sok külföldi csak azért nem tud vért adni, mert nincs megfelelő TAJ-kártyája.

A Szigeten számos információs pont is működik, ahova a lakók kérdéseikkel, problémáikkal fordulhatnak. A segítségnyújtók az MTI tudósítójának elmondták, a legtöbbször arról érdeklődnek a hozzájuk fordulók, hogy mit hol lehet megtalálni, mi a teendő, ha valakinek leszakadt a jegye, vagy például hol lehet telefont feltölteni.

Volt azonban olyan is - fűzték hozzá -, aki azt kérdezte, nem tudják-e, hol van a sátra, vagy hol van az uszoda, mert ő azt hitte, ez a Margitsziget.

Aki a Szigeten elveszít valamit, az a talált tárgyak sátránál érdeklődhet értékei felől. Az itt dolgozók tájékoztatása szerint az elhagyott dolgok listájának élén a mobiltelefonok, a pénztárcák, a személyi igazolványok és a kulcscsomók vannak. Minden megtalált tárgyról jegyzőkönyvet vesznek fel, azonban sok az olyan személyes holmi, amit nem keres tulajdonosa.

Rengetegen veszik igénybe az értékmegőrzőket is, amelyekben folyamatosan teltház van, így nagy szerencse kell ahhoz, hogy valakinek sikerüljön találnia egy-egy üres kazettát. Ezekbe jellemzően kulcsokat, igazolványokat tesznek be a szigetlakók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását