2024. május 6. - Ivett, Frida

Roch szerint változtatni kell

René Roch, a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) elnöke szerint változtatni kell az olimpiai vívócsapatok tartalékainak státusán. A negyedik embereket is beköltöztetné az olimpiai faluba, ahogy az más események esetében is működik.
2008. augusztus 16. szombat 16:17 - Hírextra
"Felül kell vizsgálni a tartalékok helyzetét, a 2012-es játékokra már módosítani kell azt. Beszéltem erről Gilbert Fellivel, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezérigazgatójával. Szeretném, ha azokat a szabályokat alkalmaznánk az olimpiákon, mint a világbajnokságokon és a negyedik emberek is az olimpiai faluban lakhatnának" - mondta Roch egy szombati nyilatkozatában.

A vívás olimpiai csapatversenyein jelenleg a tartalékok csak sérülés esetén helyettesíthetik társukat, kizárólag az adott asszók előtt cserélhetőek be, ráadásul nem lakhatnak az olimpiai faluban. A világbajnokságokon ugyanakkor teljes jogú tagjai a csapatnak, s az edzők minden mérkőzésen tetszés szerint választhatnak, illetve cserélhetnek négy emberük közül.

Az olimpiai bajnok francia férfi párbajtőrcsapat a pénteki döntőben, Lengyelország ellen szerette volna szerepeltetni tartalékosát, Jean-Michel Lucenay-t amikor már biztos volt a franciák győzelme, ezért Jérome Jeannet sérülést színlelt. A verseny ügyeletes orvosa azonban úgy ítélte meg, hogy a versenyző megjátssza a sérülést, és ezért figyelmeztetésben részesítette, Lucenay pedig - miután nem versenyzett - nem lehetett aranyérmes.

A francia csapat tagjai méltatlankodó arccal álltak a dobogóra, később pedig ostobának minősítették a szabályokat.

Roch erre reagálva közölte: ezek a szabályok régóta érvényben vannak, és a franciák ismerik azokat.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását