2024. április 29. - Péter

Nehéz győzelem

A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott 13-12-re nyert az ausztrál együttes ellen a pekingi olimpia csoportkörének negyedik, utolsó előtti fordulójában, s ha hétfőn nem kap ki Kanadától, első lesz csoportjában és egyenes ágon jut az elődöntőbe.
2008. augusztus 16. szombat 11:18 - Hírextra
A csoport, 4. forduló:

Magyarország-Ausztrália 13-12 (4-4, 5-1, 2-4, 2-3)

Magyarország:

Szécsi Zoltán - Varga Tamás, Kásás Tamás, Kiss Gergely 2, Benedek Tibor 1, Biros Péter 1, Molnár Tamás 4

Csere: Madaras Norbert 1, Varga Dénes 1, Kis Gábor 2, Varga Dániel 1, Hosnyánszky Norbert

Az ausztrál gólszerzők: Pietro Figlioli, Thomas Whalan 3-3, Robert Maitland, Richie Campbell, Gavin Woods, Sam McGregor, Anthony Martin, Rhys Howden

A Jingtung uszodában szokás szerint létszámfölényben lévő magyar tábor ismét az első pillanattól végig buzdította Kemény Dénes csapatát, amely a győzelemmel - sőt, a döntetlennel is - gyakorlatilag megszerezhette az elsőségét hatosában. Utolsó csoportmeccsén ugyanis Kanada ellen száll vízbe hétfőn, s nehezen elképzelhető, hogy pontot veszítene. Az első hellyel plusz pihenő is jár, egészen jövő péntekig.

Benedek és Kiss Gergely találataival ellépett a magyar válogatott, de az ausztrálok három percen belül egyenlítettek, sőt Kis Gábor víz alól szerzett centergóljára is volt válaszuk. Molnár megúszás után ejtett a hálóba, ám nem sikerült előnnyel fordulni, mert a Kis fölösleges szabálytalanságát követő fórt Figlioli másodszor is bevágta.

Fordulás után Kis egy szépen kijátszott előny végén góllal tette jóvá hibáját, majd Molnár értékesítette villámgyorsan az újabb kiállítás utáni létszámfölényes helyzetet. Biros és Varga Dániel szép góljai között Figlioli megszerezte harmadik találatát. Varga Dénes következett előnyből, s a felénél néggyel vezettek a magyarok (9-5).

A harmadik negyedben Molnár és Madaras góljait követően eldőlni látszott a meccs (11-6), azután viszont váratlanul az ausztrálok percei következtek. Sorozatban lőtt három góllal felzárkóztak - miközben Szécsi többször is hárított -, elsősorban a sikeresen befejezett emberelőnyös szituációk miatt.

A záró játékrész elején Madaras úszott meg, csak szabálytalanul tudták megállítani, az ötméterest Molnár vágta be. A rivális feljött egy gólra, ekkor Kiss Gergely értékesített egy fórt. Szécsi védését követően a menteni igyekvő Kásás az ellenfélhez ütötte a labdát, majd ugyanő elhibázott egy büntetőt, háromszor is az egyenlítésért támadhattak az ausztrálok. Az utolsó fél percben mindezt előnyben tehették, a labda már túl is jutott Szécsin, de a képzeletbeli gólvonalon nem.

Kemény Dénes szövetségi kapitány nehéz meccsre számított, de arra nem, hogy "egy lesz közte".

"A harmadik negyedben azzal a kevés lehetőséggel, ami adódott, nem tudtunk élni, az emberhátrányos védekezésünk többször döcögött, s az ellentámadásaink is. Borzasztó nehéz úgy támadni, hogy ki vagyunk szorítva, ezt nagyjából engedték a játékvezetők, az esetek többi részében pedig jöttek, mint a lokomotív" - mondta a szakvezető.


A csoport korábbi mérkőzésein:

Spanyolország-Montenegró 12-6 (3-0, 4-1, 3-4, 2-1)
Görögország-Kanada 13-7 (6-1, 5-4, 1-2, 1-0)

Az állás: 1. Magyarország 7 pont, 2. Spanyolország 6, 3. Montenegró 5, 4. Ausztrália 4, 5. Görögország 2, 6. Kanada 0

Az utolsó forduló párosítása:

Magyarország-Kanada
Montenegró-Ausztrália
Spanyolország-Görögország

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását