2024. április 29. - Péter

Bevívtuk magunkat az elődöntőbe

Ez a nap is jól kezdődik, tényleg jól. Női tőrcsapatunk remek vívással már a négy között van és készülhet az amerikaiak elleni elődöntőre, és atlétáinkban is bízhatunk. A délelőtt folyamán Kásásék is medencébe ugranak és még az úszódöntők sem értek véget.
2008. augusztus 16. szombat 04:32 - Hírextra
Aki csak egy kicsit is ért a víváshoz, vagy legalább látott már egy-két asszót mondjuk a női tőrözőktől, az tudhatta: ha valakitől várhatjuk az eredményt az eddigi gyengébb szereplések után, azok a női párbajtőrcsapatunk tagjai.

A Mohamed Aida, Knapek Edina és Varga Gabriella összeállítású válogatott már eleve nem panaszkodhatott a sorsra sem, hiszen a verhető németeket kapták az első fordulóban, ami már rögtön a négy közé jutásért döntött. Lassan lendült bele a csaptunk, az első három asszó után még három tussal vezettek a németek. Ebben a szakaszban csak Knapek tudta megnyerni a saját asszóját, ami azért némi aggodalomra adott okot, de szerencsére a lányok nem kezdtek el pánikolni és még három asszó után Mohamed Aida remek vívásával felzárkóztunk egyetlen tusnyi különbségre. A hetedik asszótól kezdve aztán a lányok kiépítettek egy biztosnak tűnő előnyt, volt olyan időszaka a találkozónak, hogy hattal is mentek a magyar lányok. Ezt az előnyt kellett a végén Knapek Edinának megtartania a legjobb német, Wachter ellen. Ez végül sikerül is: ugyan a németek már két tusra is följöttek a végén, már nem maradt idejük és 35-31-re behúztuk az összecsapást.

A másik negyeddöntőben – a mi águnkon – az amerikaiak mentek tovább, így velük találkozunk majd a döntőbe kerülésért.

Éremért vívhat tehát második csapatunk, amely bemutatkozott az olimpián. Tegnap a férfi párbajtőrözőink óriási csalódást okoztak azzal, hogy csak ötödik helyen végeztek, ennél ma már biztos, hogy jobbak lesznek a lányok.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását