2024. április 28. - Valéria

110 jegyüzért vallattak ki

Száztíz külföldi és kínai jegyüzért hallgatott ki a kínai rendőrség a pekingi sportesemények környékén tartott pénteki razziák után.
2008. augusztus 16. szombat 10:15 - Hírextra
Az akciósorozatban mintegy 340 belépőjegyet foglaltak le, a gyanúsítottakat pedig a rendőrségen hallgatták ki - közölte Vang Ven-csie (Wang Wenjie), a közbiztonsági hivatal egyik magas rangú tisztségviselője.

A China Daily napilapban megjelent beszámoló szerint az állítólagos jegyüzérek között külföldiek is vannak, akikről viszont a kínai rendőrség részleteket nem közölt.

A közbiztonsági hivatal közleménye szerint az egyik külföldi a Vizes Kockaként emlegetett Nemzeti Úszóközpont környékén 24 jegyet az eredeti ár tízszereséért próbált továbbadni. A legtöbb üzért a Vukoszung (Wukesong) Baseball Stadionnál, valamint az olimpiai metróvonal bejáratánál fogták el.

A kínai törvények szerint jegyüzérkedés legfeljebb 15 nap elzárással büntethető. Az olimpiai tikettekkel való visszaélés következményeire pedig a forgalmasabb helyeken kihelyezett angol és kínai nyelvű plakátokkal próbálják felhívni a fegyelmet.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását