2024. április 30. - Katalin, Kitti

Van áram, lesz víz

Chinvaliban sok helyen már van áram és kenyér, péntektől lesz víz, fogható lesz három orosz tévécsatorna és működik a mobiltelefon-hálózat - jelentette Dmitrij Medvegyev elnöknek Szergej Sojgu csütörtökön későn este Szocsiban.
2008. augusztus 15. péntek 11:12 - Hírextra
A rendkívüli helyzetek minisztere elmondta: az élet lassan normalizálódik Dél-Oszétiában.

Áram csupán Chinvali egyes részeiben van egyelőre, s ehhez 128 kilométernyi - az orosz állami tartalékokból odaszállított - új vezetéket kellett beépíteni, de a város számos pontján megsemmisültek a trafóállomások, s ezeket le kell cserélni, vagy ki kell javítani.

Sojgu szerint a térségben működő két mobilszolgáltató egyikének központja Tbilisziben van, ezt egyelőre nem tekintik elég megbízhatónak, ezért a másikra támaszkodnak.

A gázt Dél-Oszétia Grúziából kapja, most vizsgálják, hogy be lehet-e indítani a gázszolgáltatást.

Sojgu közlése szerint naponta 120 tonna élelmiszert, építőanyagot és közszükségleti cikket szállítanak Dél-Oszétia székhelyére, és hamarosan a helyszínre érkezik 2000 építőmunkás.

A miniszter elmondta: a két legsürgetőbb feladat most a menekültek áttelepítése sátortáborokból szilárd épületekbe és a sátrak elbontása, s egy központ létrehozása, ahol kifizethetik az orosz kormány által nyújtott szociális támogatást és a kártérítéseket az elszenvedett károkért.

A találkozóról pénteken beszámoló jelentések szerint Medvegyev elnök érdeklődött, hogy nincs-e szükség további pénzeszközökre a dél-oszétiai helyzet normalizálásához, de azt a választ kapta, hogy az e célra elkülönített pénz egyelőre elegendő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását