2024. április 29. - Péter

Schmitt Pál már csak öt aranyat vár

Schmitt Pál öt magyar aranyérmet még elérhetőnek tart az olimpia előtt általa jósolt hatból - ezt a Magyar Televízió pekingi stúdiójában adott interjújában mondta a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke.
2008. augusztus 15. péntek 14:32 - Hírextra
A sportvezető emlékeztetett arra, hogy a korábbi évek világversenyeinek alapján vívásban, öttusában és valamelyik csapatjátékban egy-egy, kajak-kenuban két aranyat várt és számított egy meglepetés elsőségre is.

"Öt aranyat még mindig látok a csapatban, de bevallom, a meglepetésarany már nehezen fog menni" - fogalmazott a MOB elnöke, aki az eddig szerepléssel kapcsolatban elmondta: egyrészt tudomásul kell venni, hogy Pekingben a korábbiaknál is kiegyensúlyozottabb a mezőny és a magyar sportolók kvalifikációja vagy előkelő világranglista helyezése nem elegendő automatikusan a jó szerepléshez, ezért minden érmes, vagy döntős helyezést is egyre jobban meg kell becsülni. Másrészt az elnök több hitet és lelkesedést várt a magyar versenyzőktől, olyat, mint amilyet például Mincza-Nébald Ildikótól, vagy a női kézilabda-válogatottól látott.

Schmitt Pál hangsúlyozta, hogy a pekingi olimpia ismét ráirányítja a figyelmet arra, hogy a magyar sport és ezen belül az élsport is alulfinanszírozott, s a kormány mindössze a költségvetés 0,2 százalékát fordítja a sportra, vagyis annyit, amennyiből például a brit evezősszövetség gazdálkodik. "Határozott kormányelképzelés kell arról, hogy akarunk-e élsportot, és szeretnénk-e a sportot a nevelés eszközeként használni" - jelentette ki Schmitt Pál, majd hozzátette:

"Az is nagy baj, hogy a mai gyerekek közül tízből hat egyáltalán nem sportol, mert drága vagy nincs megfelelő létesítmény" - mondta az elnök, hozzátéve, hogy egy külföldi felmérés szerint minden sportra fordított egy dollár hosszú távon négy dollár megtakarítást eredményez az egészségügyben.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását