2024. május 3. - Tímea, Irma

Angol nyelvtanfolyam buszsosoknak

Száz dolgozójának biztosítja az angol nyelv alapjainak elsajátítását ingyenes képzés keretében augusztus közepétől a szolnoki központú Jászkun Volán Zrt. - közölte a cég humánerőforrás menedzsere az MTI-vel.
2008. augusztus 15. péntek 07:20 - Hírextra

Kovács Gabriella a kezdeményezés kapcsán elmondta: a társaság vezetése fontosnak tartja az utazóközönséggel való kommunikáció fejlesztését. Az angol nyelvtanulást az is indokolja, hogy a térséget egyre több külföldi turista keresi fel, illetve a Jászkun Volán mind gyakrabban indít nemzetközi különjáratokat, és ezekben az esetekben a volánosok közvetlen kapcsolatba kerülnek a magyarul nem tudó utasokkal - tette hozzá.


Az első tanfolyamon 72 autóbuszvezető, valamint a hamarosan megnyíló új szolnoki autóbusz-állomáson dolgozó forgalmisták és pénztárosok vesznek részt. A nyelvi képzést a Szolnoki Főiskola vállalta. A tanfolyam a dolgozók számára azért ingyenes, mert a Jászkun Volán 7 millió forintot nyert a Humánerőforrás operatív program (HEFOP) munkahelyi képzésekre kiírt pályázatán.


A közlekedési cég humánerőforrás menedzserének tájékoztatása szerint a tanfolyam idén decemberben házi vizsgával zárul. Mint mondta, bíznak abban, hogy a dolgozók egy része a megszerzett tudásra alapozva folytatja nyelvi tanulmányait. Számukra a minősített nyelvvizsga megszerzéséhez a Jászkun Volán a továbbiakban is biztosít támogatást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását