2024. május 25. - Orbán

Megnyílt a piac a Garay Üzletházban

Megnyílt a piac csütörtökön a budapesti Garay Üzletházban. Hunvald György, a VII. kerület polgármestere a megnyitón megköszönte a környéken lakóknak és a régi piac árusainak, hogy türelemmel viselték a négy és fél éven át tartó építkezést és bejelentette:
2008. augusztus 14. csütörtök 14:43 - Hírextra
Kreisz Irén, a piacüzemeltetés vezetője elmondta: a létesítményt az uniós előírásoknak megfelelően építették, ez az első olyan piac, ahol defibrillátor áll rendelkezésre az életmentéshez.
Hozzátette, a képviselő-testület által évekkel ezelőtt jóváhagyott bérleti díjakon nem változtattak, így a vásárlók nem érzékelhetnek drágulást a megújult helyszín miatt.

A piac az épület mínusz egyedik szintjén található, mozgólépcső és liftek segítik a közlekedést. A helyieknek nem kellett megválniuk régi zöldségesüktől, hentesüktől, csaknem ugyanazok bérlik a standokat, akik korábban a piacon árultak.

A standokon zöldség, hentesáru, tejtermék és pékáru egyaránt kapható. Gombavizsgáló is van, s az őstermelők is elhozzák ide termékeiket: kecsketejet, sajtokat, mézet, sőt virágport is árulnak. Nem hiányzik a lacipecsenyés és a lángosos sem, de söröző és kávézó is várja a látogatókat.

Az új piaccal ismerkedőket csütörtökön különböző programok várják: lesz vásári komédia, színházi előadás, fellép egy néptáncegyüttes, este pedig popzenei koncertet tartanak.

A régi, Garay téri piac 1931-ban épült, időközben elhasználódott, korszerűtlenné vált. A kerületi önkormányzat ezért 2003 júniusában úgy döntött, hogy bezárja, és a Pendola Holding Center Kft.-vel közösen új piacot épít.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását