2024. február 28. - Elemér

Medve sebesített meg egy német turistát

Medve sebesített meg súlyosan egy 26 éves német turistát szerda este a Déli-Kárpátokban. A férfi túl van az életveszélyen, a hegyi mentőszolgálat stabilizálta állapotát és a legközelebbi kórházba szállította - jelentette csütörtökön a Mediafax román hírüg
2008. augusztus 14. csütörtök 17:20 - Hírextra
Az áldozat két társával együtt egy sátorban aludt Pucioasa gyógyfürdő közelében, amikor a medve széttépte sátrukat, valószínűleg élelmet keresve. Mindeközben megsebesítette az egyik alvó férfit a vállán, hátán, csípőjén és fülén. Két társa sértetlen maradt.

A hegyi mentőszolgálat tájékoztatása szerint, a sátorozók egy olyan helyen táboroztak, ahol táblák figyelmeztettek a medveveszélyre. Az áldozat kísérői azonban arra panaszkodtak, hogy a figyelmeztető táblákon nem németül volt a felirat. A közelmúltban egy medve ugyanezen a helyen feldúlt két turistasátrat, akkor szerencsére senki nem sérült meg.

Romániában 5000 barna medve él, több mint bárhol máshol Európában. Különösen a Déli-Kárpátokban nem félnek az emberektől, s gyakran támadják meg őket. Brassóban szabályos "medveveszély" van, mivel az állatok rendszeresen kutatnak a szemeteskukákban élelem után. A városban a minap egy medve megölt egy embert.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását