2024. április 28. - Valéria

Brigitta hároméves kora óta kijár a Szigetre

Hároméves korában kezdte a Szigetre járást, és az elmúlt 16 évben rendszeresen látogatta a fesztivált Petrovits Brigitta.
2008. augusztus 14. csütörtök 17:30 - Hírextra
A 19 éves bolgár szakos egyetemista lány, aki idén is ottalvós hetijeggyel sátorozik kint a Szigeten, csütörtökön az MTI-nek azt mondta, hogy 16 évvel ezelőtt a legelső fesztiválra még édesanyja hozta ki a nővérével együtt. A rendezvényről, amelyet barátaik és rokonaik társaságában töltöttek, inkább csak töredékes emlékei vannak. Mint mondta, az rémlik neki, hogy mindig mindenütt sorban kellett állni, nagy volt a zaj és több volt a szemét, mert sokkal kevesebbet takarítottak.

Kedves emléke is maradt a korai Szigetekről, mert rengeteget játszhatott a régi csúszdákon. Ezt ma már nemcsak kora miatt nem teheti meg, az csúszdákat később felgyújtották.

A fiatal egyetemista elmondta, hogy habár már gyermekkorában is sátorral költöztek ki a fesztivál teljes időtartamára, de gyakran haza kellett menniük azért, hogy őt és többi kisgyermeket meg tudják fürdetni, mert véleménye szerint akkoriban a tisztálkodási lehetőségek meglehetősen kezdetleges szinten álltak.

A kékszemű, szőkésbarna lány önállóan 12 évesen volt először koncerten a Szigeten: akkor csak egy napijegyet vett a Kispál és a Borz kedvéért. Jegyből ennek ellenére van épp elég a családjukban, mert a legtöbb Sziget-belépőt eltették. Édesanyja elő is kereste a régi bilétákat, a legkorábbi az 1994-es Eurowoodstock egyik napijegye, amiért akkor 300 forintot kellett fizetni.

Emlékei között kutatva Brigitta azt mondta, hogy az utóbbi néhány évre emlékszik a legszívesebben, mert most már barátaival együtt sátorozhat végig egy hetet.

Arra a kérdésre, hogy mi vonzza évről évre vissza azt felelte, hogy itt együtt lehet azokkal az ismerőseivel is, akiket év közben csak ritkábban lát és itt annyi koncertet nézhet meg, amennyire csak el tud menni. Koncertből pedig a legszerényebb becslés szerint is több mint százat nézett meg az elmúlt 16 év alatt, ha gyermekkorából nem is emlékszik mindre. Az abszolút kedvence az orosz ska zene egyik ikonja, a Leningrad. A banda szerdán is fellépett a Világzenei színpadon, de Brigitta szerint a két évvel ezelőtti koncertjük volt a legjobb előadás, amelyet a fesztiválon valaha is látott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását