2024. április 20. - Tivadar

Verekedések Hevesben

A megye és a város rendőrkapitánya nem kívánta kommentálni szerdán az MTI-nek azt a sajtóinformációt, hogy drogháború zajlana Hevesben. A HVG internetes kiadásában jelent meg írás "Drogháború zajlik a magyar alvilágban" címmel arról, hogy bandaháború bont
2008. augusztus 13. szerda 13:14 - Hírextra
Juhász István, Heves megye rendőrfőkapitánya az MTI-nek nem erősítette meg az értesülést. Kiss Tibor, Heves város rendőrkapitánya az információt, amelyet a szerző nagyrészt a városi kapitányság területén történt eseményekkel támaszt alá, úgy értékelte: a minősítés csupán az újságíró saját véleménye.

Kocsis Irén, a megyei kapitányság sajtóügyeletese ugyanakkor azt megerősítette, hogy az elmúlt időszakban számos, egymással összefüggő eset - garázdaság, verekedés - történt a megyében.
Mint elmondta, az események augusztus 2-án kezdődtek. Ekkor Kál nagyközségben, egy vendéglátóhelyen többen szóváltásba keveredtek a diszkó biztonsági szolgálatával; az incidens következtében többen megsérültek, ketten súlyosan. A Füzesabonyi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság, illetve más bűncselekmények gyanújával indított büntetőeljárást. A történtek után az üzlet üzemeltetője visszaadta a működési engedélyt az önkormányzatnak.

Az elkövetők további megtorlást helyeztek kilátásba. Felkutatták a biztonsági őrök és a tulajdonos lakását, rokonságát, új munkahelyüket. Augusztus 3-án éjszaka megjelentek Tiszanánán, az egyik biztonsági őr lakásánál és a házat kövekkel megdobálták. Személyi sérülés nem történt, s az elkövetők még a rendőrség kiérkezése előtt elhagyták a helyszínt. Ebben az ügyben már a Hevesi Rendőrkapitányság folytat nyomozást csoportosan elkövetett garázdaság miatt.

Később a hevesi rendőrség tudomására jutott, hogy az események folytatásaként augusztus 8-án este Tarnazsadány településen mintegy százan gyűltek össze, majd személygépkocsikkal Kömlő községbe indultak, hogy bosszút álljanak azokon a biztonsági őrökön, akikkel korábban a káli diszkóban összetűzésbe kerültek.

A kapitányságon azonnal intézkedtek: összevonták a rendelkezésre álló rendőri erőket, s Kömlő belterületén valamennyi gépjárművet és azok utasait ellenőrzés alá vonták. A járművek átvizsgálása során gázfegyvert, pillangókéseket és karókat foglaltak le.

Közbiztonságra különösen veszélyes eszközök birtoklása miatt három ember ellen indítottak szabálysértési eljárást, egyet pedig igazolás megtagadása miatt állítottak elő. A rendőri intézkedések eredményeként sikerült megelőzni, hogy újabb rendbontás alakuljon ki - mondta Kocsis Irén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását