2024. április 28. - Valéria

Kubai zsiráf venezuelai orvosi műszerekért

Venezuela eddig olajat szállított Kubának, amely orvosokat küldött cserébe, Kuba a jövőben állatkertjéből zsiráfot és más ritkaságokat szállít a venezuelai zoóknak állatorvosi műszerekért - új dimenziót adva a két ideológiai szövetséges kapcsolatainak.
2008. augusztus 13. szerda 13:10 - Hírextra
A Havannai Nemzeti Állatkert a jövő hónapban indítja első szállítmányát a dél-amerikai országba, amelynek állatkertjei meglehetősen leromlottak az elmúlt években. A küldeményt Venezuela orvosi műszerekkel ellentételezi - közölte a havannai kert igazgatója.

Az értékes állatkollekció összetételéről még folynak a tárgyalások, de már biztosnak látszik, hogy Kuba többek között eljuttatja az olajországba a bolíviai elnökről elnevezett zsiráfját, Evót, továbbá elküld egy oroszlánt, egy törpe vízilovat, két hiénát és egy antilopot is.

Tomas Escobar, a havannai állatkert igazgatója későbbre ígért egy fehér rinoceroszt is.
A kubai zoo nehéz idéket élt át, amikor az országot korábban bőkezűen támogató Szovjetunió 1991-ben felbomlott, de ma is a világon az egyik legteljesebb afrikai állatkollekcióval rendelkezik. A 340 hektáros területen 400 zebra és 300 oroszlán született fogságban, sokat közülük más állatkertekbe küldtek.

Venezuelától a havannai zoo elektronmikroszkópot, centrifugát és más műszereket kap állatorvosi laboratóriumába.

Az állatok többségének szállítása nem támaszt különösebb gondot, repülőgépen teszik meg az utat. Csak a hathónapos, két méter magas zsiráf, Evo okoz gondot a szakembereknek. Biztosítani kell az étrendjét alkotó banán, édesburgonya, gyümölcslé, tej és keménytojás megfelelő mennyiségét, és egyébként is úgy kell vigyázni rá, mint egy kisgyerekre - magyarázta ápolója, aki majd elkíséri az úton.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását