2024. április 29. - Péter

Sok a doppingteszt

Sokallja a pekingi olimpiai fellépése előtti doppingteszteket Asafa Powell jamaikai sprinter, a 100 méteres síkfutás korábbi világrekordere, a szám egyik olimpiai esélyese.
2008. augusztus 13. szerda 12:45 - Hírextra
Powell egy kedd esti, meghívásos sajtókonferencián arról panaszkodott, hogy amióta augusztus 1-én megérkezett Pekingbe, négyszer is doppingellenőrzésnek vetették alá. Mindezt különösen azért furcsállja, mert egyike annak a tucatnyi atlétának, akik részt vesznek egy önkéntes doppingellenes programban.

"Annyi vért vettek tőlem, hogy egészen legyengülök a 100 méteres döntőre" - mondta némi iróniával Powell.

Nick Davies, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) szóvivője szerint a jamaikai vágtázó valószínűleg túloz egy kicsit, de az elképzelhető, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) és az IAAF egyaránt ellenőrizte. "A lényeg: jó, hogy sokszor ellenőrizték. Elvégre esélyes, nem?" - kommentálta Davies.

A 100 méteres síkfutás előfutamait, ahol indul Powell mellett a jelenlegi világcsúcstartó szintén jamaikai Usain Bolt és az amerikai világbajnok Tyson Gay, pénteken rendezik, a döntőre szombaton kerül sor.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását