2024. április 29. - Péter

Pólós döntetlen az ausztrálokkal

Négy másodperccel a vége előtt dobott góllal 7-7-es döntetlent játszott a magyar női vízilabda-válogatott az ausztrál csapattal a pekingi olimpián a csoportmérkőzések 2. fordulójában.
2008. augusztus 13. szerda 08:30 - Hírextra
B csoport, 2. forduló:
Magyarország-Ausztrália 7-7 (1-1, 1-1, 1-2, 4-3)
------------------------------------------------
Peking, 400 néző
Magyarország:
Horváth Patrícia - Szremkó Krisztina, Stieber Mercedes, Zantleitner Krisztina, Drávucz Rita 3, Pelle Anikó 2, Valkai Ágnes 2
Csere: Kisteleki Dóra, Takács Orsolya, Brávik Fruzsina, Primász Ágnes, Györe Anett
Az ausztrál góldobók: Melissa Rippon, Rebecca Rippon, Bronwen Knox 2-2, Nikita Cuffe 1

A piros-fehér-zöld szurkolók a korábbiakhoz képest ezúttal kisebb számban látogattak ki a Jingtung uszodába, mivel egyszerre több helyszínen is érdekeltek voltak a magyarok.
A vb-ezüstérmes ausztrálok első találkozójukon 8-6-ra verték a görögöket, az Eb-bronzérmes magyarok pedig 11-9-re a hollandokat, így ez az összecsapás akár a csoportelsőségről is dönthetett.

Néhány elhalt támadás után az ellenfél szerzett vezetést, amire Drávucz szép ejtéssel válaszolt. Mindkét oldalon kimaradt egy előny, sok hibával játszott a két csapat. A negyed utolsó másodperceiben a magyarok támadhattak fórban, de gól nem született, a kapufán csattant a labda.

A második játékrészben Drávucz szerzett vezetést ötméteresből, de ez sem nyugtatta meg Godova Gábor együttesét. Támadásban sok volt a bizonytalankodás, a pontatlan átadás, így egy kiállítás után jött az egyenlítés. Kisteleki közeli lövését védte a kapus, az utolsó másodpercben pedig a kapufán landolt Györe ejtése, amit a saját térfeléről engedett el.

Folytatódott a vízi birkózás, magyar részről eredménytelenül. Melissa Rippon viszont előbb előnyből, majd távolról is betalált. Egy újabb eredménytelennek tűnő támadás utolsó másodpercében Valkai ejtett kisodródva is az ausztrál hálóba.

A negyedik negyedben Valkai ötméteresből egyenlített, aztán Drávucz szerezte meg harmadik találatát, de a rivális két perc alatt fordított. Sőt egy ötméteressel ismét két góllal elhúztak. Pelle emberelőnyből szépített, a következő emberelőny azonban kihasználatlanul maradt. Huszonhárom másodperc volt hátra a meccsből, amikor a magyarok támadhattak, a bírók megítéltek egy kiállítást, s Pelle 4 másodperccel a vége előtt bevágta a 7-7-es döntetlent eredményező gólt.
A végső sorrendről így csak a harmadik, befejező csoportkör határoz, amikor is - magyar idő szerint péntek 9:40 órától - a görögökkel szállnak medencébe Stieberék, míg az ausztrálok a hollandokkal találkoznak.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását