2024. május 6. - Ivett, Frida

DJ Palotai: a zene a legfontosabb művészet

A Szigeten három helyszínen is fellépő DJ Palotai szerint a zene a legfontosabb művészeti ág, mert abból lehet megtudni legpontosabban, milyen ma a világ. Az MTI-nek arról is beszélt, hogy a dj-k helyét felváltották a producerek, és az egó, valamint a pén
2008. augusztus 13. szerda 17:52 - Hírextra
Palotai Zsolt 1989-ben kezdte pályafutását a Tilos az Á-ban, azóta a hazai elektronikus zenei élet emblematikus figurájává nőtte ki magát, akinek eklektikus bulijain már több generáció nőtt fel.
Szerinte még mindig a zene a legfontosabb művészeti ág, mert abból lehet megtudni legpontosabban, milyen ma a világ, mi van most. A legújabb zenékhez is az interneten át vezet az út, ez nagyon friss és nagyon gyors.

Ha kész van valaki Új-Zélandon egy zenével, Messengeren átküldi, "és este már játszom is" - említette példaként.A zene fejlődését szerinte a körforgás határozza meg, mindig más stílus az előremutató: van, amikor a drum,n,bass, a hiphop vagy a techno. "Az a jó a zenében, hogy folyamatosan változik. Sok régi zenét emeltek be mai kontextusba.

Ez mindig akkor történik, amikor megreked a dolog és visszanyúlnak a régihez. Abból csinálnak valami újat, de eredeti zene azon belül nagyon kevés van" - fogalmazott DJ Palotai.

Tapasztalatai szerint minden buli más, bár a zenei váz nagyjából ugyanaz. A legfontosabb a dj személyisége, mert hiába vásárolja össze a legjobb zenéket, ha rossz sorrendben játssza őket.
DJ Palotai szerint az elektronikus zene még mindig népszerű, bár ma kevésbé a zenéről, sokkal inkább az előadók egójáról és a pénzről szól.

A dj-k is ma már sokkal inkább producerek, főként azt játsszák, amit maguk készítenek. A dj-k mellett a közönség is megváltozott, sokkal kevesebb a fiatal.

Mint mondta, nem is az a baj, hogy az emberek nem hallgatnak elektronikus zenét, hanem hogy nem lehet róla se olvasni, se hallani. "Mert ahol eldőlnek ezek a kérdések, ott úgy gondolják, hogy ez kábítószeres zene. Közben pedig, ha bekapcsolod a tévét, azt hallod, hogy az aláfestő zene mind elektronikus" - jegyezte meg DJ Palotai.

A Sziget fesztiválon szerdán a Meduza az EST színpadon, pénteken a Cökxpon Ambient Sátorban, vasárnap pedig a Master Card Party Arénában lép fel.

A fesztivál idei elektronikus zenei felhozataláról szólva úgy vélte, hogy a szervezők "elmentek nagyon a külföldiek irányába", nagyon sok francia jön és hozzájuk igazítják az előadókat. A Meduzában is a francia Missill játszik szerdán - tette hozzá. DJ Palotai a fellépők közül kiemelte DJ Bailey-t, aki mindent játszik, még roots reggae-t is. Palotai Zsolt kedvence jelenleg a Soulwax, szerinte a két belga srác csinálja most a legjobb electrót.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását