2024. április 29. - Péter

Cseh Laci: micsoda ezüst, Bácsi a negyeddöntőben

Felébredtek már? Ha nem itt egy kis adrenalinbomba a Vizeskockából Cseh Laci csodálatos úszással behúzott második ezüstjével, Gyurta Dani döntőbe kerülésével - na meg persze a szinte tuti világcsúcsokkal. Bácsi Péter birkózónk pedig már a döntőért fog nem
2008. augusztus 13. szerda 05:50 - Hírextra
Mit nekünk az örmények meg az oroszok - Bácsi elődöntős birkózásban!

6:13
Nekem Bácsi Péter birkózásáról a négy évvel ezelőtti események jutnak az eszembe, amikor is Majoros Istvánon ámult a világ. Most is valami hasonló készül: a 74 kilósak között a kötöttfogásúaknál menetelő Bácsi Péter ugyanis már elődöntős, miután hihetetlenül agilis és kiszámíthatatlan versenyzéssel legyőzte az egyik favoritnak kikiáltott orosz Szamurgasevet. A fiatal  magyar eddigi teljesítményét látva bizony ki kell mondanunk: kinéz egy érem...

5:45
Az úszófenomének mellett azért szólni kell a többi magyar érdekeltségű sportágról is: két kötöttfogású magyar birkózónk is szőnyegre lépett az első fordulóban. Lőrincz Tamás rögtön egy örményt vert a 16 közé kerülésért, Adikjan nem tudott ellenállni a titkos éremesélyesként kezelt magyar fiúval – a 3-1-es siker a nyolcaddöntőt jelentette a 66 kilósak között. A másik emberünk, Bácsi Péter is simán vette az elé gördülő izomakadályt (az amerikai Dantzler volt ez) és könnyedén jutott a 16 közé.

Ahol rá is egy örmény, Arsen Julfalakjan várt. 74 kilós kiválóságunk viszont nem illetődött meg a kaukázusi hegyilevegőn nevelkedett örmény óriástól és a harmadik, mindent eldöntő menetben kihasználva kedvezményezettségét és összeszedve minden rutinját végül be tudta húzni a meccset. Ez azt jelenti, hogy a magyar fiú a négy közé kerülésért birkózhat a kéztszeres világbajnok Varteres Szamurgasev ellen.

A másik magyarnak, Lőrincz Tamásnak viszont megálljt parancsolt a francia Steeve Guenot, ha azonban a francia eljutna a döntőig, az Lőrincz vigaszágas szereplését jelentené.

Csuda gyerek ez a Cseh Laci - megvan a második érmünk

5:00
Csodálatos úszással lepte meg az érte szorító magyar szurkolóit és az egész világot Cseh László: ugyan Michael Phelps ma is megállíthatatlan volt és ezen a futamon is döntött világcsúcsot, de kit érdekel, hiszen mindenki Lacikája ismét a dobogón végzett. Második ezüstje ráadásul talán még jobban csillog, mint az első, mert a 200 pillangón nem is nagyon számítottunk rá, hogy ismét megörvendeztet minket a bombaformában versenyző úszónk. Az előzetesen jobbnak titulált Macuda és Burmester sem tudott mit kezdeni a mi fiunkkal, aki második ezüstjével messze túlszárnyalja a magyar reményeket. S még csak reggel van - talán ez lesz az első igazi magyar nap Pekingben?

A nap másik örömhíre, hogy Gyurta Dani is simán jutott a 200 mell döntőjébe, ahol holnap hajnalban lesz jelenése, mégpedig a kettes pályán, ami az ötödik idejéért jár.

A leggyakoribb felirat: WR

4:30
Nagyjából egyébként onnan sejteni, hogy elkezdődött a reggeli program a Vizeskockában, hogy az embert már félálmában megrohanják a világcsúcsok. Alighogy elkezdődött a szerdai úszóműsor a francia Alain Bernard szédületes világrekordot repesztett 100 gyorson az első elődöntőben. Na de ezen úgy berágott a szám eddigi csúcstartója, Eamon Sullivan Ausztráliából, hogy a második elődöntőben rögtön visszavette az őt megillető helyet a trónon: 47.05-tel ismét az ő nevét kanyarítják a „WR” rövidítés mellé. Két futam, két világrekord – ráadásul Pekingben is reggel tíz van még…

A gyengébbik nem is észrevétette magát így hajnalban: Federica Pellegrini ugyanis úgy gondolta, nehogy már csak a fiúk kiváltsága legyen a rekorddöntögetés, ezért a 200 gyors döntőjét biztos ami biztos alapon úgy nyerte meg, hogy faragott a valaha volt legjobb eredményen: te jó ég, már a nők is 1:54.82-nél tartanak 200 méteren...

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását