2024. május 18. - Erik, Alexandra

Szilágyi is búcsúzott

Harmadik magyarként Szilágyi Áron is búcsúzott a férfi kardozók pekingi egyéni olimpiai versenyétől, mivel a negyeddöntőbe jutásért rendezett asszójában 15-10-re kikapott az amerikai Keeth Smarttól.
2008. augusztus 12. kedd 07:22 - Hírextra
Decsi Tamás legyőzése után a világranglistán 22. helyezett Szilágyinak a rangsorban ötödik vívó jutott ellenfélül, és ebből a szempontból végül a papírforma igazolódott, még ha a magyar kardozó, a tavaly vb-aranyérmes csapat legfiatalabb tagja előzetesen nem is számított esélytelennek.

Kettejük asszóját Szilágyi kezdte jobban, 3-1-re vezetett, 4-4-től azonban már mindig az amerikainál volt az előny. Smart jól kontrollálta a távolságot, amikor védekezett, támadásainál pedig nagyon határozott volt. Szilágyi 9-10-ig tartotta vele a lépést, a folytatásban viszont Smart egyre magabiztosabb lett, és öt tussal győzött.

"Nagyon meglepett a hatalmas ugrásaival. Valahogy nem abban az ütemben vívott, ahogy az oroszok, franciák vagy a magyarok szoktak. Öt nap van a csapatversenyig, az amerikaiakkal kezdünk, Smart is vív majd, valamit ki kell találni ellene. Nagyon bízunk benne, hogy sikerül érmet nyernünk" - összegzett Szilágyi.

Nemcsik Zsolthoz hasonlóan meglepetésre már a 32 között búcsúzott a további küzdelmektől az egyéniben ötszörös világbajnok, olimpiai aranyérmes orosz Sztanyiszlav Pozdnyakov, aki a francia Nicolas Lopeztől kapott ki, meglehetősen simán, 15-8-ra.

Egy fordulóval később kiesett a címvédő olasz Aldo Montano is, akit a spanyol Jorge Pina vert meg 15-14-re.
Eredmények:
a 32 között:
Szilágyi Áron-Decsi Tamás 15-9
Csou Han-ming (kínai)-Nemcsik Zsolt 15-13
a 16 között:
Keeth Smart (amerikai)-Szilágyi 15-10

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását