2024. április 19. - Emma

A sastól is megvédi fiókáit

Az állatkerti koronásdaru szülőpár komolyan veszi a fiókanevelést: nemcsak táplálkozni tanítják őket, hanem meg is védik, még a sastól is - tudta meg az MTI munkatársa a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivőjétől.
2008. augusztus 12. kedd 17:08 - Hírextra
A koronásdaru fiókák július 3-án keltek ki, és szépen fejlődnek, sokat nőttek az elmúlt hetekben. A szülők arra is megtanítják őket, mit szabad megenni és mit nem.

A darvak olyan röpdében laknak, ahol fakókeselyűk, bukázó sasok, fekete hattyúk és vízimadarak is otthonra leltek.Habár a bukázó sas egy tekintélyt parancsoló ragadozómadár, a koronásdarvak pedig gázlómadarak, a szülők elzavarják a sast, ha túl közel érzik fiókáikhoz.

Az állatkert kifejezett törekvése, hogy ahol erre lehetőség van, több fajt tartsanak együtt - tájékoztatta az MTI-t Hanga Zoltán szóvivő. - Ahol szakmailag lehetséges, mindig több, a szabad természet közelségében élő fajt igyekeznek együtt tartani.

Ez az állatok számára azért egészséges, mert ébren tartja természetes viselkedésüket. A vegyes fajú állatbemutatók pedig a közönség számára is hívebben mutatják be az élővilág egyes képviselői között az ökológiai kapcsolatokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását