2024. április 30. - Katalin, Kitti

Sziget - Kijevi lap: hét nap zenei mennyország

A budapesti Sziget fesztivál az európai nyár egyik legkiemelkedőbb évenkénti eseménye, s aligha akad olyan zenerajongó, aki ne hallott volna róla és ne vágyott volna oda - írta kedden a kijevi Szegodnya című napilap.
2008. augusztus 12. kedd 17:11 - Hírextra
Az orosz nyelvű újság szerint a Sziget a legnagyobb európai zenei fesztivál, amelynek hét napja során "minden fül megtalálhatja a kedvére való zenét", hiszen a rendezvény 60 színpadán több mint kétszáz előadó lép fel a világ minden tájáról.

Az oda látogató külföldiek, ha egyedül mennek is, könnyen találhatnak barátokat, amennyiben beszélnek nyelveket - nyilatkozta a lapnak a Szigetről Vadim Krasznookij, az ukrán Mad Heads XL együttes frontembere, aki először lépett fel Ukrajnából a fesztiválon 2006-ban.

A zenész szerint az orosz nyelvvel is nagyon jól el lehet boldogulni, mivel rendszerint igen sokan érkeznek a Hajógyári-szigetre a volt szovjet tagköztársaságokból, hogy meghallgassák az ott évről évre fellépő Leningrad együttest.

Krasznookij a többi között elmondta: hatalmas fesztivál-tapasztalatuk ellenére nagyon érdekes volt számukra a Sziget színpadán való fellépés, a rendezvény ugyanis lenyűgöző a globalitásával és azzal a képességével, hogy egyidejűleg és egy helyen tud megfelelni bármilyen ízlésnek.

A mesterien és zökkenőmentesen szervezett Sziget iránt senki nem marad közömbös: aki egyszer ott megfordult, feltétlenül visszavágyik - zárta szavait az ukrán rockzenész.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását