2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Síró-nevető szülők a tribünön

Nemcsak a sportolók médiasztárok a pekingi olimpián, hanem a tribünökön szép számban megjelenő szülők is, akik maguk is a látványosság részeivé váltak a versenyeken. Vasárnap a 400 méteres gyorsúszás dél-koreai bajnokának, Park Te Hvannak édesanyja lett a
2008. augusztus 11. hétfő 12:17 - Hírextra
Hétfőn ismét Michael Phelps villogott a 4x100-as gyorsváltóban édesanyja, Deborah szeme előtt. A hatvan körüli, szikrázó egyéniségű, szépen sminkelt, rövid dauerolt hajú hölgy remekel fia reklámozásában, és az újságírók máris csak "Debbie"-ként emlegetik, mintha régi jó ismerősük lenne.

A baltimore-i kollégiumi igazgatónő fáradhatatlanul válaszol a kifejezetten rá kíváncsi újságírók ismétlődő kérdéseire. "Mit mondott önnek a verseny után?" "Szeretlek, mama" - felelte, fehér blúzban feszítve. "Valószínűleg én vagyok kettőnk közül az idegesebb, mert anya vagyok és egy anya mindig ideges. A játékok előtt képtelen voltam megnyugodni. Egyre jobban imádom" - teszi hozzá Mrs. Phelps, aki a Mark Spitz hét aranyas rekordját megdönteni készülő fiú első "groupie-ja", azaz mindenre elszánt rajongója.

Az első Kínában rendezett olimpia leginkább körülrajongott szülői természetesen a hazai éremesélyesek felmenői. A kínai média újságírók özönét küldi a versenyzők szülőhelyeire, hogy a hozzátartozókkal együtt kövessék a küzdelmeket. Interjúik főcímekben szerepelnek a tv-ben. Vasárnap látható volt Kuo Ven-csunnak, (Guo Wenjun) a női pisztolylövés olimpiai bajnokának zokogó édesanyja. "Nem tudok mit mondani, túlságosan meghatott, túlságosan boldog vagyok. A legjobban az hat meg, hogy dicsőséget hoz az országnak, a népnek" - közölte a hazafias érzelmű mama.

Vannak olyan sportolók, akik szeretnek családi körben lenni, mert a lazító hatással van rájuk. Tyson Gay, a 100 méteres síkfutás amerikai világbajnokát például elkísérte a kínai fővárosba az egész klán: édesanyja, apósa, lánya, unokatestvére, fivérei és nővérei.

George Bush amerikai elnök számára szintén családi ügy volt a pekingi olimpia. Apja, id. George Bush volt elnök is elkísérte őt, együtt néztek meg több úszóversenyt és kosárlabda-mérkőzést.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását