2024. május 11. - Ferenc

Legyőztük a hollandokat

A hollandok elleni 11-9-es győzelemmel kezdte szereplését a magyar női vízilabda-válogatott a pekingi olimpián.
2008. augusztus 11. hétfő 08:35 - Hírextra
Eredmény:
B csoport, 1. forduló:
Magyarország-Hollandia 11-9 (3-3, 3-2, 4-3, 1-1)
------------------------------------------------
Peking, 600 néző
Magyarország:
Horváth Patrícia - Szremkó Krisztina, Stieber Mercedes 2, Takács Orsolya, Drávucz Rita 1, Pelle Anikó 4, Valkay Ágnes 2
Csere: Kisteleki Dóra 2, Zantleitner Krisztina, Brávik Fruzsina, Primász Ágnes, Györe Anett
A holland góldobók: De Bruijn 4, Van den Berg 2, Sijbring, Van den Ham, Cabout 1-1

A magyar szurkolók kényelmesen átsétálhattak a kézilabda-mérkőzésről a vízilabda-találkozó helyszínére, a Jingtong uszodába, ahol egy egész szektort lefoglaltak, s jelentős számbeli fölényben voltak a narancssárgába öltözött holland drukkerekkel szemben.

Az első támadásból Pelle talált a bal felső sarokba, amire a hollandok legjobbja, Danielle de Bruijn hárommal válaszolt. Egy kivédekezett emberhátrányt követően Valkay pattintott lövése a támadóidő végén utat talált a hálóba, majd előnyből a rutinos csapatkapitány, Stieber egyenlített.
A második negyed is magyar góllal indult, Kisteleki ejtette át a kapust, a másik oldalon előnyből Sijbring alakította 4-4-re az állást. Az újabb hátrányt sikerült kivédekezni, de a támadást sikeresen befejezni nem, a hollandok viszont ötméteresből ismét megszerezték a vezetést. A bírók az öt holland előny után megítélték a második kiállítást is az ellenfélnél, az emberfórt Pelle értékesítette. Horváth egymás után kétszer is jól hárított, a Primász által kiharcolt büntetőt pedig Drávucz bevágta, így a meccs felénél 6-5-ös magyar előnyt mutatott az eredményjelző.

A harmadik negyed elején - akárcsak az elsőnél - sikerült elhozni a labdát, és Stieber távoli ejtése a kapus aktív közreműködésével a hálóban kötött ki. Mindkét oldalon elrontott támadások következtek, majd előnyből Cabout szépített. Kisteleki ugyancsak fórból volt eredményes, majd Pelle cselekedett hasonlóan, így sikerült három góllal elhúzni (9-6). A másik oldalon is jött a menetrendszerű előny, amit a hollandok kihasználtak, s De Bruijn megúszásból felzárkóztatta csapatát. Pelle 2 másodperccel a negyed vége előtt vette be a kaput, így megnyugtató maradt az előny.

A záró játékrészben Valkay villant (11-8), Horváth büntetőt védett, a hátrányt is sikerült kivédekezni, mégis csökkent a különbség. Az utolsó percre így is maradt két gól előny, ennél fogva hiába volt az utolsó támadás 14 másodperccel a vége előtt az ellenfélé, a győzelem már nem forgott veszélyben, főleg mivel Horváth ismét védett.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását