2024. május 2. - Zsigmond

Csökkent a munkanélküliek száma

Veszprém megye munkaerő-piacára március óta kedvezően hat az élénkülő munkaerő-kereslet - írta hétfői számában a megye napilapja, a Napló.
2008. augusztus 11. hétfő 08:33 - Hírextra
Az újság szerint a tavaszi hónapokban megrendezett állásbörzék pozitívan befolyásolták a munkaerő-kereslet alakulását, de a balatoni idényjellegű foglalkoztatásnak is "jótékony munkaerő-felszívó hatása" volt. Veszprém megyében az idei év első felében 13.873 álláskeresőt tartottak nyilván, ami 0,2 százalékkal magasabb 2007. első félévéhez képest.

A megye foglalkoztatási körzetei közül a legalacsonyabb a nyilvántartott munkanélküliek száma Balatonfüred térségében (406 állástalan), míg a legmagasabb továbbra is a legnagyobb illetékességi területtel rendelkező Pápa körzetében (2687 munkanélküli), amelyhez a 36 ezer lakosú város és 48 község tartozik. A nyári szezon pozitív hatása szinte valamennyi foglalkoztatási körzetben érvényesült, de a legszembetűnőbben Balatonfüreden: a lap szerint a februári legmagasabb és a félév végi legalacsonyabb adat között 2,6-szeres a különbség, azaz közel háromszor annyian voltak munkanélküliek a téli hónapokban a megye balatoni településein, mint jelenleg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását