2024. május 12. - Pongrác

Ifjú zarándokok indultak Máriapócsra

Fiatal zarándokok indultak hétfő reggel szent liturgiát követően a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Encsről Máriapócsra, a mintegy négyszáz gyalogló a 130 kilométeres út megtételét követően várhatóan augusztus 15-én érkezik meg Magyarország nemzeti kegyhelyére
2008. augusztus 11. hétfő 09:00 - Hírextra
Immár hatodik alkalommal rendezi meg a görögkatolikus egyház a zarándoklatot, első alkalommal alig 70-en vágtak neki az egyhetes útnak, most már sok százan. A zarándoklaton végig ott lesz a Görög Katolikus Egyház néhány hete felszentelt püspöke, Kocsis Péter Fülöp is, aki kiemelt figyelmet szeretne fordítani a fiatalok pasztorációjának - közölte Seszták István.

A fiatalok hétfő reggel két útvonalon - Tolcsva, Vis és Kenézlő, illetve Tállya és Rakamaz - jutnak el Bujba, az utolsó előtti állomás Napkor lesz, onnan indulnak Máriapócsra, ahová várhatóan augusztus 15-én érkeznek meg, és részt vesznek az augusztus 17-i búcsún.

A napi 25-30 kilométeres gyaloglás után esténként lelki és kulturális programok várják a fiatalokat az állomáshelyeken - tette hozzá Seszták István.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását