2024. április 28. - Valéria

Cseh a második éremre hajt

Megszerezheti második érmét Cseh László, aki 400 méteres vegyesúszásban szerzett második helye után az amerikai Michael Phelps mögött a jutott be a keddi elődöntőbe 200 m pillangón és várhatóan a fináléban folytathatja szereplését, komoly éremeséllyel.
2008. augusztus 11. hétfő 16:23 - Hírextra
Szerdán 17 számban avatnak bajnokot.Szintén bejuthat a fináléba Mutina Ágnes 200 m gyorson, aki az előfutamból az 5. legjobb eredménnyel került be az elődöntőbe. Verrasztó Evelyn 200 m vegyesen a 11. idővel folytatja a keddi elődöntőben, bravúr lenne, ha a szerdai nyolcas fináléba is bejutna. Mindhárom magyar országos csúccsal, tehát élete legjobb formájában versenyezve jutott tovább.

Birkózásban bemutatkoznak a magyarok, a kötöttfogásúak között két olimpiai újonc, Lőrincz Tamás (66 kg) és Bácsi Péter (74 kg) lép szőnyegre. A verseny előtt mindketten kijelentették, éremért utaztak Pekingbe.

Nehéz ellenféllel kezd a cselgáncsozó Mészáros Anett. A 70 kg-os súlycsoport világbajnoki bronzérmese az első fordulóban az Európa-bajnoki 5. orosz Julija Kuzinával találkozik, továbbjutása esetén a hazai szurkolók támogatását élvező kínai Vang Csüan (Wang Juan) következik.

Országúti kerékpárban az egyéni időfutamban a világbajnoki második helyezett Bodrogi László áll rajthoz éremreményekkel.

A női kézilabdatorna harmadik fordulójában a magyarok Németországgal találkoznak. A második körben Hajdu János csapata az utolsó pillanatokban mentett pontot Brazília ellen, a németek tíz góllal kikaptak a Koreai Köztársaságtól. A szerdai mérkőzés győztese nagy lépést tesz a negyeddöntőbe jutáshoz.

Ökölvívásban a 48 kg-ban éremszerzésre is képesnek tartott Bedák Pál lép ringbe, igaz nehéz ellenfelet kapott, hiszen a nyitányon a 2005-ös világbajnokságon bronzérmes kazah Birzsan Zsakipov vár rá.

Súlyemelésben a 77 kg-os Baranyai János a B csoportban igyekszik minél jobb eredményt elérni.
Párbajtőrben a negyedik olimpiáján szereplő és korábban csapatban és egyéniben is negyedik hellyel rendelkező Mincza Ildikó, illetve az újonc Szász Emese következik. A 16 közé kerülésért verhető riválisok, hongkongi, illetve algériai vívóval kezdenek.

A női vízilabdatorna második fordulójában a magyarok Ausztráliával találkoznak. Az első meccsét mindkét együttes megnyerte, Godova Gábor együttese Hollandiát győzte le 11-9-re, Ausztrália Görögországnál bizonyult jobbnak 8-6-ra.


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a PontFM 88.1 sportrádióban, melyet az alábbi linken lehet elérni: www.pontfm.hu
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását