2024. március 29. - Auguszta

84 éves férfi 86 feleséggel és (kb.) 170 gyerekkel

86 felesége van egy 84 esztendős férfinak Nigériában, a több háremre való asszonytól meg legalább 170 gyereke. A családmodellt ugyanakkor nem javasolja követendő mintának egyetlen férfi számára sem a családfő, mondván, ő is csupán Allah segítségével képe
2008. augusztus 11. hétfő 13:48 - Hírextra

"Már tíz feleség mellett is összecsuklik egy férfi, de nekem Allah annyi erőt adott, hogy elviselek 86-ot is" - mondta a BBC brit sajtóorgánumnak Bello Abubakar, aki hajdan tanárként dolgozott és - természetesen muszlim - hitszónokként. Emellett gyógyítóként is működött, gyógyszermentesen praktizálva, mivel nem hisz a készítményekben és sok betegségben: a maláriának még a létezését is megkérdőjelezi. Abubakar egyszerűen elhessenti a kórságot betegeiből.

A mód nem mindig sikeres, két gyermekét például nem tudta kikúrálni és meghaltak.
Feleségei zöme igen fiatal, negyedannyi idős, mint ő. Akad köztük, aki fiatalabbra cserélte Abubakart, ám egy idő után elvált a zsengébb korú konkurenstől, és inkább visszatért az aggastyánhoz, aki mellett boldognak érzi magát.

Bár az iszlám tudósai négy feleségben maximálják egy férfi nejkvótáját, Abubakar szerint a Koránban nincs említés feleségplafonról, és persze arról sem, hogy mi a büntetése annak, aki áthágja a négyes határt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását