2024. május 2. - Zsigmond

Újabb fajta dopping

Bár talán nem még alkalmazzák a pekingi olimpián a géndoppingot, a szakértők továbbra is a génterápia illegális használatától tartanak.
2008. augusztus 10. vasárnap 13:56 - Hírextra
David Howman, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) főigazgatója vasárnap úgy nyilatkozott: leginkább az aggasztja, hogy a géndoppingot orvosi ellenőrzés és etikai megerősítés nélkül használja valaki, ez ugyanolyan lenne, mintha olyan házi készítésű gyógyszert vennének be, amelynek nem ismerik a hatását.

John Fahey, a WADA elnöke szerint egyelőre nincsen bizonyíték arra, hogy géndoppingot alkalmaztak volna Pekingben.

A WADA eddig három szimpóziumot tartott tudósok, sportolók, olimpiai és kormányilletékesek részvételével a géndoppingról, legutóbb júniusban Szentpétervárott. Valamennyien egyetértettek abban, hogy a géndopping felderítésének eszközeivel kapcsolatos kutatásokat kell mindenekelőtt erősíteni. A nemzetközi ügynökség eddig 22 projektet indított el a géndopping felderítését szolgáló rendszer kifejlesztésére, de Howman szerint nagyobb összefogásra és jelentősebb anyagi támogatásra van szükség a siker érdekében.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását