2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Remekel a "legkisebb"

A pekingi olimpia úszóversenyeinek második napján egyik magyar versenyzőnek sem sikerült továbbjutnia az előfutamból a Vizes Kockában.
2008. augusztus 10. vasárnap 16:30 - Hírextra
A legjobb 16 közé kerülésre a legnagyobb esélye Szepesi Nikolettnek kínálkozott 100 m háton, a Kőbánya SC úszója azonban elmaradt legjobbjától.

"Nem vagyok elégedett, sajnos nem úgy ment, ahogy szerettem volna - mondta az MTI-nek a 21 éves Szepesi, aki Athénban 21. volt ebben a számban. Most 1:01.77 perccel a 24. helyen zárt. - Az új szuperdressznek ez a változata nem jött be nekem, kicsit szorított, 200-on már nem ebben állok rajthoz."

Férfi 200 m gyorson Kovács Norbert futamában harmadikként csapott célba 1:49.34 perccel, megjavítva egyéni csúcsát, és a 35. lett. A 20 éves úszó 50-nél elsőnek fordult, s még jobb időt is elérhetett volna, neki bevált az új dressz. Igaz, ő csak a nadrág részét viselte.

"Nagyon megnyomtam az elejét, aztán visszafelé elkaptam egy hullámot és nagyot nyeltem - mesélte Kovács. - Így csak a végére tudtam ismét erőre kapni, még maradt bennem 7-8 tized. Nekem jó az új dressz, kifejezetten segít az úszásban."

Pecz Réka 100 m mellen 1:12.17 perccel (legjobbja 1:11.15) a 41. helyen zárt. Férfi 100 m háton Rudolf Roland 56.25 mp-cel (56.22) a 36.. pozícióban fejezte be a viadalt.

Női 400 m gyorson indult az egész magyar küldöttség legfiatalabb versenyzője, a 15 esztendős Kapás Boglárka. A BVSC úszója gyakorlatilag egyedül teljesítette a távot, mivel a futamába beosztott Seychelles-szigeteki és thaiföldi ellenfele közül utóbbi nem indult. Kapás 4:16.22 perccel ért célba, ezzel több mint 3 mp-et javított egyéni rekordján, s kritikusan értékelte teljesítményét:
"Engem nem zavart, hogy szinte teljesen egyedül úsztam, mert a többiek azért erősebbek nálam, s könnyen feladom, ha látom, hogy lemaradok, ez egy nagy hibám - mondta az MTI-nek. - Nem számítottam 4:16 perces időre, az edzőm azt mondta, inkább 4:22 körüli eredményt érhetek el, mivel később érkeztem, mint a többiek, az utolsó pillanatban kerültem a csapatba. A fő számom a 800 m gyors, ott hetedik voltam az ifjúsági Európa-bajnokságon, amely augusztus 4-én fejeződött be, s gyakorlatilag onnan jöttem az olimpiára. Remélem, hogy négy év múlva Londonban már több esélyem lesz."

Kapás Boglárka ugyan a leggyengébb futamba kapott besorolást, de végül 12 riválisát is megelőzte, és a 29. helyen végzett.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását