2024. május 2. - Zsigmond

Cseh Lacinak vérét vették

Világ- és Európa-bajnoki címmel és olimpiai éremmel a háta mögött Cseh László a pekingi 400 m vegyesen elért második helyével vált valódi sztárra. A más dimenzióban mozgó Michael Phelps mellett Európa-csúcsával és szerény, visszafogott viselkedésével vívt
2008. augusztus 10. vasárnap 08:25 - Hírextra
A Pekingben nyolc aranyra törő Phelps a dobogón megsiratta a 400 m vegyest, amellyel - amint azt a sajtótájékoztatón megerősítette - a mostani világcsúccsal és aranyéremmel vett búcsút. Amiből szinte egyenesen következik, hogy a jövő a 22 éves magyar úszóé.

"Nem hiszem, hogy a jövőben csak rólam, s Ryan Lochteról szól majd ez a szám - elemezte a helyzetet a Kőbánya SC versenyzője. - Hatalmasat fejlődött a 400 m vegyes, a döntőbe kerüléshez most is 4:11 perc körüli idő kellett. Régen néhányan messze kiemelkedtek a mezőnyből, mostanában viszont egyre többen tanulják meg, hogyan kell ebben a számban jól úszni."

Cseh elismerte, hogy Phelps jelenleg legyőzhetetlennek tűnik, de gyorsan hozzátette, ez nem keseríti el.
"Tény, hogy ha az ember Phelpset egy kicsit megközelíti, mindig ugrik egyet. De az a feladat, hogy utol kell érni. A 400 vegyesen ugyan nem indul többé, de ott lesz a világcsúcsa, amit meg kell próbálni megdönteni" - jelentette ki Cseh, aki csaknem két órával a verseny után még csak a doppingellenőrzés első felén esett át, ahol - mint mondta - alaposan megcsapolták a vérét.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását