2024. április 29. - Péter

Cseh Laci ezüstje, Phelps világcsúcsa

A második versenynap magyar éremmel kezdődött: Cseh László a várakozásoknak megfelelően dobogóra állhatott, Michael Phelps viszont megállíthatatlan volt. Férfi pólósainknak pedig Montenegróval gyűlt meg a bajuk, de végül sikerült elkerülni a vereséget. Pá
2008. augusztus 10. vasárnap 07:40 - Gedei Szilárd
Cseh Laci a leggyorsabb az emberek között a 400 vegyes döntőjében! Az egyetlen szépséghiba, hogy egy nem emberi csodaúszó, Michael Phelps megelőzte, nem is akármilyen eredménnyel: természetesen óriási világcsúcsot úszott 4:03.84-tal. Laci 4:06.16-ja pedig Európa-csúcs, de ennél többre ma nem volt képes a mi klasszisunk. Harmadik helyen a szintén amerikai Lochte végzett, Kis Gergő pedig hatodiknak ért be, így ő is pontszerző. A magyar küldöttség örülhet hát: megvan az első érem, s mivel ez a maximum volt ma Csehtől – ha reálisan nézzük, hiszen Phelps egy külön színvonalat képvisel. Azt azonban nem lehet elvenni a magyar fiútól, hogy szenzációsan úszott, és a már a négy éve is előirányzott ezüsttel a nyakában szurkolhat a nap folyamán a többi magyarnak, akik közül Dara Eszter sajnos nem jutott be a 100 pillangó döntőjébe.

Böczögő Dorina, egyetlen női tornászunk is befejezte szereplését: 13.925-öt kapott talajon, 13.200-at felemás korláton, 13.950-et gerendán – ez utóbbi lenne a legbiztatóbb eredmény, de még sokan vannak hátra a selejtezőcsoportokból, így bár neki sincs esélye a döntős helyekre, Gál Róbertnél viszont jobb eredménnyel zárhat.

Mint ahogy reméljük, hogy vízilabdás fiainknak is lesz jobb meccsük még ezen a tornán, hiszen első mérkőzésük Montenegró ellen 10-10-zel ért véget. Ráadásul még mi örülhettünk a végén: Varga Dénes a végén tudott csak kiegyenlíteni, pedig szinte végig mi vezettünk. 8-5 is állt már az eredményjelzőn, de jött a hullámvölgy alsó része és feljöttek ránk a fiatal balkáni ország pólósai. Javítási lehetőség azonban már kedden lesz: akkor ugyanis a görögökkel kellene elbánniuk Kásáséknak – reméljük könnyebb lesz, mint a mai összecsapás.

A női légpuskások 10 méteres számában nem jutott tovább Csonka Zsófia, s végül a 29. helyen zárt. Egyébként itt is kínai arany született. Ungvári Miklós viszont sikeresen vette az első akadályát. Cselgáncsozónk a kínai Vut verte a 66 kilósak versenyében. Bemutatkoztak férfi párbajtőrözőink is: Kulcsár Krisztián, az aktuális világbajnok azonban rögtön kiesett egy hazaival szemben a 32 között. Hihetetlen izgalmak után, hosszabbításban verekedte be magát a nyolcaddöntő mezőnyébe Boczkó Gábor. Az olasz Alfredo Rota kilépett a mindent eldöntő tusnál, pedig ő volt a kedvezményezett. Imre Géza taktikusan vívott, s a koreai Kim ellen 14-14-nél a mindent eldöntő tust is ő adta, ezzel szintén nyolcaddöntős.

Szávayék bemutatkozása viszont csúszik, mivel a teniszversenyek helyszínén esik az eső. Így valószínűleg csak holnap mutatkozhat be egyéniben a magyar teniszcsillag.

Közben a grúzok bejelentették, nem mennek haza a Grúziában zajló háború miatt.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását