2024. április 28. - Valéria

Tovább csökken a benzin ára

Tovább folytatódhat a kőolaj világpiaci árának esése, év végére a 100 dollárnál alacsonyabb szint is elképzelhető - mondta el az InfoRádióban a Cashline elemzője. Sarkadi-Szabó Kornél hozzátette: a benzin ára 50-60, a gázolajé 30-40 forinttal csökkenhet h
2008. augusztus 9. szombat 12:48 - Hírextra
A szakember emlékeztetett arra, hogy a héten tovább esett az olaj világpiaci jegyzésára, lefelé áttörte a 120 dolláros szintet, miközben másfél hónappal korábban még 147 dollárt adtak egy hordó olajért.

Korábban a dollár gyengülése, a tőzsdei bizonytalanság és az erős keresletet prognosztizáló jóslatok hajtották felfelé az árat, egy idő után azonban a lufi kipukkadt, az árfolyam pedig lefelé tartó spirálba került - tette hozzá Sarkadi-Szabó Kornél.

Ehhez hozzájárultak a recessziós félelmek - a világgazdasági visszaesés az olaj iránti keresletet is csökkenti - és a dollár jelentős erősödése - jegyezte meg az elemző.

Sarkadi-Szabó Kornél úgy véli, hogy a lefelé mutató tendencia tartós maradhat, noha közben lehetnek kisebb korrekciók. A világgazdaság következő egy-két évre vonatkozó kilátásai nem azt sugallják, hogy ez megváltozna a következő időszakban - fűzte hozzá.

A szakember szerint év végéig 100 dollár alá csökkenhet az olaj ára, ha pedig a világgazdaság tartósan visszaesik, akár 60-70 dollárra is visszaeshet.

Az üzemanyagok árairól az elemző kifejtette: a benzin esetében elképzelhető akár 50-60 forintos csökkenés is, míg a gázolajnál ennél szerényebb, 30-40 forintos visszaesést vár.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását