2024. május 3. - Tímea, Irma

Schmitt rövidebb megynyitót is el tudott volna képzelni

Kicsit hosszúra nyúlt a pekingi olimpia megnyitó ünnepsége - olvasható Schmitt Pál internetes naplójában. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke azt írja: "öröm volt számomra a takaros egyenruhában, fegyelmezetten lépkedő csapatunkat nézni.
2008. augusztus 9. szombat 23:58 - Hírextra

Jól esett, hogy  küldöttségünket  az egyébként megszokottnál jóval nagyobb taps, rokonszenv fogadta, a Madárfészek stadionban."


    Schmitt Pál ugyanakkor arra is kitér, hogy a pazar megnyitó kissé hosszúra nyúlt, csak a 204 nemzet bevonulása két perc híján két óra hosszat tartott, és a nagy melegben még a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjai is levették zakóikat a díszpáholyban, amire ritkán van példa.
    "Többször felmerült az a javaslat, hogy a megnyitó idejének csökkentése érdekében nemzetenként csak hat versenyző vonuljon fel. Ezt azonban az olimpikonok érdekében mindannyiszor elvetettük, hiszen a megnyitó, amint ez itt Pekingben is történt, örök élmény az olimpikonok számára" - írta Schmitt Pál, aki azt is elárulta, hogy a megnyitó programjából neki leginkább a dobosok produkciója tetszett.


    Az internetes naplóban Schmitt kitért rá, hogy négy sportágban is magyar sportvezető látja el a pekingi olimpián a technikai delegátus feladatát.


    A MOB elnöke többek között azt írja: "megtiszteltetés a magyar olimpiai mozgalom számára, hogy birkózásban és kajak-kenuban két olimpiai bajnok, Hegedűs Csaba, illetve Vaskuti István, súlyemelésben és triatlonban pedig két fiatal rátermett szakvezető, Ádámfi Attila illetve Márkus Gergely tölti be a felelősségteljes posztot."


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását