2024. április 19. - Emma

Federert hat hete vírus kínozza

Az elmúlt hetekben a Pfeiffer-féle mirigyláz nevű vírusos betegségben szenvedett Roger Federer, a férfi teniszezők világranglistájának éllovasa. A bázeli klasszis erről maga nyilatkozott a New York Times online kiadásának, hangsúlyozva, hogy reményei szer
2008. március 8. szombat 13:22 - Hírextra
Mint mondta: öt nappal az e heti, dubaji torna rajtja előtt az orvosok engedélyezték számára az indulást. A svájci játékos már az első fordulóban búcsúzni kényszerült a viadaltól.

"Az orvosok nem voltak biztosak abban, hogy már teljesen meggyógyultam, de a leleteim jó eredményeket mutattak. A fizikai állapotom azonban az utóbbi időben jelentősen leromlott" - mondta Federer, aki a tervek szerint hétfőn pályára lép egy bemutató mérkőzésen New Yorkban, ellenfele ismét nagy elődje, Pete Sampras lesz.

A 12-szeres Grand Slam-győztes Federer idén eddig önmagához képest gyengén teljesített, a januári Australian Openen "csak" az elődöntőig jutott, majd hosszú szünet után jött a dubaji kiesés, de a betegség magyarázza a rossz szezonkezdetet.

"Az orvosaim szerint már legalább hat hete beteg voltam, amikor felfedezték, hogy mi is a baj. Ezek szerint már decemberben megtámadta a szervezetemet a kór" - fogalmazott a teniszező.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. március 8. 16:36
Azt hittem, hogy a zseniális, lenyűgöző Federer azért van mély gödörben, mert jóllakott a győzelmekkel, és motiváció híján lassan visszacsúszik.
Most megnyugodtam, a betegség indokolja gyengébb teljesítményét.
Gyors gyógyulást és újabb csodálatos győzelmeket kívánok!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását