2024. május 2. - Zsigmond

Modern táncverseny sorozat indul

A televízió jóvoltából a modern tánc népszerűsége csúcsán van, ezért a megszokottnál is nagyobb érdeklődés kíséri az október 6-án Budapesten kezdődő versenysorozatot.
2007. szeptember 24. hétfő 13:15 - Hírextra

A klasszikus táncok alatt általában azokat értik, amelyek több évtizedre visszanyúló múlttal és hagyományokkal rendelkeznek, ilyen a balett és a társastánc - mondta az MTI munkatársának Szöllősy Előd, az esemény egyik fő szervezője.

Azokra a táncműfajokra, amelyek nem tartoznak ebbe a kategóriába, a moderntánc kifejezést használják. Közéjük tartozik a sztepptánc is, bár ez már sok évtizedes múltra tekinthet vissza.

A Hazai Sportéletért Alapítvány és az általa védnökölt versenysorozat a hip-hop, a show és a dance műfajokat preferálja. Becslések szerint akár félmillióra is tehető azon gyermekek és felnőttek száma, akik ezekben a stílusokban komoly szinten versenyeznek.

A Moderntánc Kupasorozat 2007-2008 mintegy 10 millió forint összdíjazású verseny, amely jegybevételeinek egy részével a Pekingre készülő paraolimpikonokat támogatja.

A kupa első versenyére október 6-án kerül sor Budapesten.

A rendezvénysorozatról további részletek a www.moderntanc.hu weboldalon olvashatók.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását