2024. május 6. - Ivett, Frida

Hatástalanították a bombát a belvárosban

Hatástalanították annak az orosz rombolóbombának a gyújtószerkezetét, amelyet a Margit híd közelében találtak - közölte a Honvédelmi Minisztérium sajtóügyeletese, Gyüre Orsolya az MTI-vel szombat este. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az M
2008. augusztus 9. szombat 19:17 - Hírextra

Szombat délután egy orosz rombolóbombát találtak a Margit híd közelében, emiatt kiürítést rendeltek el a környéken.


Egy FAB 100-as típusú, 100-110 kilogramm súlyú, 70-80 centiméteres romboló bombát találtak a fővárosban, a Margit hídtól nem messze - tájékoztatta az MTI-t a délutáni órákban Gyüre Orsolya. A sajtóügyeletes este háromnegyed hatkor arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tűzszerészek perceken belül munkához látnak.


Nem sokkal este hét óra előtt pedig közölte: lehetőség volt arra, hogy a gyújtószerkezetet a helyszínen hatástalanítsák, ez meg is történt, a bombatestet pedig elszállítják.


Gyüre Orsolya hangsúlyozta: a tűzszerészek szakszerűen, a biztonságot szem előtt tartva végezték munkájukat, egyúttal a tárca nevében megköszönte a kiürítésben érintett lakók és autósok megértését és együttműködését.


A bomba miatt a rendőrség negyed hatkor kezdte meg a környék kiürítését. Unger Pál, a BRFK sajtóügyeletese elmondta: az intézkedések a Margit hidat teljes egészében, az Árpád fejedelem útjának a híd felé eső, az Üstökös utcáig tartó részét, valamint a Bem rakpartnak a 49-es és 56-os házszám közötti részét és a budai alsó rakpart egy részét érintették. Az intézkedések tizenöt-húsz embert érintettek, mert az érintett szakaszon főleg irodák vannak, amelyekben szombaton nem dolgoznak.


A lakókat arra kérték, hogy - az esetleges repeszveszély miatt - lakásukban a Duna felé eső helyiségekből a hátsókba menjenek - vagyis a kiürítés ebben az esetben azt jelentette, hogy nem kellett elhagyniuk az otthonukat - mondta a sajtóügyeletes.


A BRFK és a HM sajtóügyeletese is megerősítette: a bombát a Margit hídtól nem messze, a mederben, a köveknél találták meg.


A korlátozó intézkedések - amelyeket tíz perccel hét óra előtt oldottak fel - a hajóforgalmat, a HÉV és több autóbuszjárat közlekedését is befolyásolták. A fővárosi webkamerák tanúsága szerint azonban pár perccel hét óra után már zavartalan volt a forgalom a Margit hídon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását