2024. április 20. - Tivadar

Cseh Laci második, Kis Gergő ötödik helyen döntőzik holnap

Cseh László a második, Kis Gergő az ötödik idővel jutott be a 400 m vegyes döntőjébe a pekingi olimpia úszóversenyén. A világcsúcstartó amerikai Michael Phelps 4:07.82 perces olimpiai rekorddal bizonyult a leggyorsabbnak az előfutamban.
2008. augusztus 9. szombat 13:40 - Hírextra

 A Kőbánya SC világ- és Európa-bajnoka biztosan nyerte futamát a játékok egyik legimpozánsabb létesítményében, a Vizes Kockában, csaknem telt ház előtt. Cseh immár kopaszra borotvált fejjel ugrott vízbe, s bár pillangóban az osztrák Dinko Jukic bizonyult a leggyorsabbnak, a hátúszást követően már több mint két testhossz volt az előnye. A végén az olasz Alessio Boggiatto kissé megszorította, de győzelme nem forgott veszélyben.

A legjobb magyar úszó 4:09.26 perccel csapott célba, ennél jobb időt rajta kívül csak két nagy amerikai riválisa, Micheal Phelps és Ryan Lochte tud.

Kis a Pekingben nyolc aranyra törő Phelpsszel került azonos futamba. Az amerikai szuperklasszis kiemelkedett a mezőnyből, s átadta a múltnak Athénban elért 4:08.26 perces ötkarikás csúcsát. Mögötte nagy harc folyt a második helyért, amelyet végül az olasz Luca Marin (4:10.22) szerzett meg a 800 m gyors Európa-bajnokához méltóan hajrázó Kis előtt (4:10.66 p). A magyar versenyző teljesítményéről mindent elmond, hogy közel négy másodperccel javította meg egyéni legjobbját. 
  

A szám harmadik klasszisa, a szintén amerikai Ryan Lochte 4:10.33 percet úszott, de láthatólag nem erőltette meg magát.

 

Mindkét magyar felborított tehát a papírformát, hiszen az előzetesen várt harmadik hellyel szemben Cseh másodikként jutott tovább, míg Kis egyéni csúcsával két, előzetesen jobbnak ítélt riválisát is megelőzte.


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását