2024. április 25. - Márk

Problémák a hírportálokon a dél-oszétiai harcok miatt

A dél-oszétiai harcok miatt pénteken problémák mutatkoztak számos déloszét és orosz internetes hírportál működésében, s az orosz hackerhonlapokon a grúz hírportálok elleni szervezett támadás lehetőségéről vitatkoztak.
2008. augusztus 8. péntek 18:15 - Hírextra

Az Interfax hírügynökség által megkérdezett szakértők szerint e gondokat részben a jelentősen megnövekedett érdeklődés indokolja, de nem zárhatók ki szándékos támadások sem.
A Mikroteszt informatikai cég egyik osztályvezetője elmondta: a dél-osztétiai honlapokon főleg alighanem az okozza a problémákat, hogy a szerverek nem bírják a jelentősen megnövekedett megterhelést, ugyanis az internet az egyetlen biztos aktuális hírforrás, ahol az emberek folyamatosan friss információkhoz juthatnak a történésekről.


Az szakértő nem zárta ki a tudatos támadások lehetőségét sem, s elmondta: egy úgynevezett DDOS - megosztott szolgáltatásmegtagadással járó - támadás megszervezése nem kerül sokba, és a szerverek túlterhelésével elvághatja például a dél-oszétiai hivatalos szervektől érkező információk útját.


A Kaspersky Lab internetes biztonsággal foglalkozó cégnél az Interfax hírügynökség kérdésére elmondták: orosz honlapok elleni DDOS-támadást nem regisztráltak pénteken.
A világszerte hírhedt orosz hackerek honlapjain közben heves viták zajlanak a grúziai, illetve az Amerika-barát hírportálok elleni DDOS-támadások, illetve az adott portálok címlapja "átdolgozásának" lehetőségéről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását