2024. április 25. - Márk

Nyolc magyar nem a színeinkben indul

A pekingi olimpián szereplő 169 fős piros-fehér-zöld csapat mellett további nyolc magyar indul különböző országok színeiben. Köztük olimpiai érmesek és világbajnokok.Ausztriának szerezhet dicsőséget a csapatban Eb-ezüstérmes asztaliteniszező, Gárdos Róber
2008. augusztus 8. péntek 08:47 - Hírextra
Testvére, Valkay Ágnes ellen is vízbe szállhat Valkay Erzsébet, aki 2006 óta már a Pekingben is dobogóra pályázó olasz női vízilabda-válogatottat erősíti.

A Baján született Pekli Mária 2000-ben, Sydneyben már Ausztráliának nyert bronzérmet cselgáncsban. Az 57 kg-os hölgy 36 évesen ismét kiharcolta az ötkarikás részvételt, s újra borsot törhet a magyarok orra alá, mivel az első fordulóban Baczkó Bernadettel küzd.

A csapatban hatszoros világbajnok párbajtőröző, Király Hajnalka Kiraly-Picot néven a franciákkal szerzett bronzérmet az athéni játékokon, s ezúttal is éremesélyes.

A szintén vívó Bujdosó Alexandra, az olimpiai bajnok Bujdosó Imre lánya a kardozó hagyományokat Németországban folytatja, Világkupán már többször állhatott dobogóra. Bár a nevezési listán a 400 gátnál szerepel, valójában kalapácsvetésben indul Tóth Georgina, aki megkapta a kameruni állampolgárságot.


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a PontFM 88.1 sportrádióban, melyet az alábbi linken lehet elérni: www.pontfm.hu
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását