2024. április 24. - György

Még nem gyanúsítják az orosz atlétikai szövetséget

Arne Ljungqvist, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) orvosi bizottságának elnöke egyelőre nem volt hajlandó találgatásokba bocsátkozni az orosz atlétikai szövetség vétkességéről, miután "szisztematikus doppingolásról" beszélt az orosz sportolókkal kapcs
2008. augusztus 8. péntek 13:43 - Hírextra
Ljungqvist szerint lehetetlen, hogy az a hét orosz atléta, akiket azzal vádolnak, hogy manipulálták vizeletmintájukat, "egyedül cselekedtek".

"Ezt szervezett, szisztematikus, vagy szisztematikusan szervezet doppingolásnak hívják" - hangsúlyozta a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) volt alelnöke. - "De vigyázat: ezt mindenféle szinten végre lehet hajtani: edzővel, a klubbal, egy hálózattal.

 A Balco laboratórium például szintén egy szervezett doppingügy volt. Nem mondok semmit arról, hogy köze van-e hozzá az orosz atlétikai szövetségnek. Nem a mi dolgunk, hogy eldöntsük: bízzunk-e benne vagy sem."

Az IAAF szabályzata értelmében az orosz szövetség vizsgálatot indít a futónők, dobóatléták és annak a három gyaloglónak ügyében, akinél EPO fogyasztását mutatták ki. Amennyiben az IAAF elégtelennek találja a vizsgálat következtetéseit, a nemzetközi testület fellebbezhet.


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a PontFM 88.1 sportrádióban, melyet az alábbi linken lehet elérni: www.pontfm.hu
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását