2024. április 29. - Péter

Elszabadult egy busz a Moszkva-téren

Elszabadult egy busz péntek reggel a budapesti Moszkva téren; a balesetben egy ember könnyebben megsérült - közölte a BKV fődiszpécsere az MTI-vel. A rendőrség és a BKV is vizsgálja az eset körülményeit.A BKV tájékoztatása szerint a vezető nélküli 156-os
2008. augusztus 8. péntek 10:22 - Hírextra
Az autóbusz eddig forgalomban volt, a megállókban és a végállomáson pontosan meg tudott állni, megfelelt a napi és a heti műszaki vizsgálatokon, ezért nem lehet kizárni, hogy személyi mulasztás történt - mondta Szilágyi Károly, hozzátéve: az is elképzelhető, hogy a sofőr elfelejtette behúzni a kéziféket.

A 156-os busz fél kilenc után beállt a végállomásra, leszálltak róla az utasok, majd a sofőr kiszállt és bezárta az ajtókat kívülről. Ezután a jármű utasok és járművezető nélkül hat sávot átszelve átgurult a szemben lévő oldalra. Menet közben összeütközött egy autóval, ledöntött egy üvegfalú buszmegállót, végül egy üzletsornak ütközött, megrongálva annak tetejét. A balesetben egy nő könnyebben megsérült.

Arra a kérdésre, hogy a BKV az eset után átvizsgálja-e az összes, ilyen típusú autóbuszát, a szóvivő azt mondta: a BKV-nál minden nap, illetve minden héten átvizsgálják az autóbuszokat. A vizsgálat eredményétől függ, hogy forgalomban hagyja-e ezt a típust a közlekedési vállalat - fűzte hozzá Szilágyi Károly.

A helyszíni szemle délután ér véget, a vizsgálat eredménye néhány nap múlva várható - közölte.
A szóvivő arra a kérdésre, hogy a BKV fizet-e kártérítést a megsérült járókelőnek, az összetört autó vezetőjének, illetve a megrongált üzlet tulajdonosának, hangsúlyozta: a károkat a BKV felelősségbiztosítása alapján rendezi a társaság.

Az összetört autó sofőrje az MTI-nek azt mondta, eddig még nem kapott ígéretet a BKV-tól a károk megtérítésére.A nyaralásra induló Sütő Géza éppen a piros lámpánál állt autójával, amikor azt látta, hogy közeledik felé a busz, a buszsofőr pedig próbálja utolérni a járművet. Az ütközést már nem tudta elkerülni, a busz frontálisan nekiment autójának. Neki és mellette ülő feleségének nem esett baja, a hátsó ülésen ülő kutyájuk sem sérült meg - tette hozzá.

A budapesti férfi szerint csak a szerencsén múlt, hogy csak egy ember, az is csak könnyebben sérült meg a balesetben. A megállóban várakozóknak idejében sikerült elugraniuk a busz elől - mondta, hozzátéve, hogy az ügyintézés után folytatják útjukat Fertődre.

A balesetet okozó buszt nem sokkal dél előtt elszállították a Moszkva térről.Szilágyi Károly pár órával korábban, az MTI érdeklődésére nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy ez a jármű is fennakadt-e a Nemzeti Közlekedési Hatóság hét elején végzett szúrópróbaszerű vizsgálatán, amelynek eredményeként azt állapították meg: 31 buszból 11-nél nem volt megfelelő a fékhatás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását