2024. április 19. - Emma

Dopping miatti kizárás

Kizárták az orosz olimpiai csapatból Roman Uszov akadályfutót, miután pozitív eredményt hozott doppingtesztje - közölte pénteken az orosz sajtó. Uszov szervezetében karpedon nevű serkentőt mutattak ki júliusban a orosz nemzeti atlétikai bajnokságon levet
2008. augusztus 8. péntek 11:38 - Hírextra

Az orosz szövetség megerősítette Uszov kizárását, további kommentárt azonban nem fűztek az ügyhöz a tőle vett B-minta vizsgálata előtt.

Az orosz olimpiai atlétika-csapaton valóságos kizárási hullám söpör végig doppingügyek miatt. Előzőleg a múlt héten öt atlétanő versenyjogát függesztették fel, azzal a váddal, hogy a doppingvizsgálatkor kicserélték vizeletmintájukat. Az ügyben érintett volt két további futónő is, akik azonban nem szerezték meg az olimpiai indulás jogát. Kedden három gyalogló bukott meg, EPO-használat miatt, közülük ketten, Vlagyimir Kanajkin és Valerij Borcsin indult volna Pekingben.


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a PontFM 88.1 sportrádióban, melyet az alábbi linken lehet elérni: www.pontfm.hu

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását