2024. április 19. - Emma

Utolsó edzés

Vidáman de fegyelmezetten zajlott le a pekingi olimpián részt vevő hat magyar cselgáncsozó utolsó edzése a játékok hivatalos megnyitója előtt.
2008. augusztus 7. csütörtök 09:47 - Hírextra
A három férfi és női dzsúdós - valamint a kísérők - a játékok helyszínei között amúgy nem szereplő Fővárosi Testnevelési Intézet egyik elkerített tatamiján találkozott helyi idő szerint fél 12-kor, amikor a versenyek is kezdődnek majd.

A másfél órás tréning első felében a világbajnoki bronzérmes Ungvári Miklós (66 kg) vezényelte le a gyakorlatokat. A fantasztikus adottságokkal rendelkező kecskeméti klasszis alaposan megmozgatta a társaságot - benne Toncs Péter honvédos edzővel -, egyes tornamutatványát néhányan már követni sem tudták.

"Háromnegyed órás bemelegítést kértek tőlem az edzők, én pedig nem szeretek lazsálni. Remélem, sikerült mindenkit formába hoznom" - mosolygott a fáradtság legkisebb jele nélkül a kétszeres világbajnoki bronzérmes Ungvári.

Hangyási László olimpiai szakágvezető - egyben Mészáros Anett és Bor Barna mestere - egészséges versenylázról beszélt az MTI-nek:

"Nincsenek túlpörögve a gyerekek, igyekszünk eleget lazítani a faluban. A szombati érkezés óta a napi egy tréning mellett kosaraztunk, lábteniszeztünk, fociztunk, úsztunk és mindenféle játékot kipróbáltunk a szabadidő-komplexumban. Mivel általában a falun belül vagyunk, a doppingellenőröknek is megkönnyítjük a dolgát, bár közülünk még senkit sem vizsgáltak meg.

Szombaton érkezik Kovács Anti és Braun Ákos, így onnantól mindenkinek jut majd megfelelő edzőpartner. A helyszínt, a tudomány és technikai egyetem sportcsarnokát csak a ma esti sorsolásnál nézzük meg, amelyről azonban a fellépése előtt egyik versenyzőnk sem szeretne értesülni" - nyilatkozta a paksi szakember.

A sort szombaton megnyitó, 48 kg-os Csernoviczki Évát nem különösebben foglalkoztatta a "felvezető" szerep."Valakinek el kell kezdeni, az Európa-bajnokságokon is mindig a kicsik az elsők. Kicsit fura lesz, hogy aznap egyedüli magyar leszek, de próbálok minél jobban ellazulni, nem jó, ha ilyenkor görcsöl az ember" - jelentette ki a tatabányaiak kiválósága, aki másnapi szereplése miatt kihagyja a péntek esti nyitóünnepséget.

Trénere és édesapja, Csernoviczki Csaba kissé aggódva figyelte lányát a tatamin:
"Hat hete sérült meg Évi bal hüvelykujja, letört a csontból egy kis darab, és nemigen volt idő a rehabilitációra. Folyamatosan be van kötve a keze, de mostanra szerencsére alig érzi, már tud mosolyogni."

Hadfi Dániel mestere, Toncs Péter két küzdelem között elemezte tanítványa mozgását:
"Dani jelenleg 80-85 százalékos állapotban lehet, viszonylag könnyen átállt, jól dolgozik. Eddig nyugodtak voltunk, de most már kezd picit motoszkálni a fejünkben az olimpia."

Baczkó Bernadettet nem zavarta, hogy lassan egy hete KSI-s edzője nélkül készül:
"Pánczél Gábor csak szombaton érkezik, de addig is jól eltechnikázunk Évivel. Egyelőre nem foglalkozom a hétfői fellépésemmel, még van időm rápörögni."A dzsúdósok közül szombaton Csernoviczki (48 kg), vasárnap Ungvári (66), hétfőn Baczkó (57), szerdán Mészáros (70), csütörtökön Hadfi (100), pénteken pedig Bor (+100) lép tatamira Pekingben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását