2024. április 28. - Valéria

Tibet szabadságáért tüntettek

Mintegy negyvenen, köztük tibetiek demonstráltak az emberi jogok tiszteletben tartásáért és Tibet szabadságáért csütörtökön, a pekingi olimpiai játékok megnyitásának előestéjén a budapesti kínai nagykövetség előtt; a tüntetők mécsest gyújtottak.
2008. augusztus 7. csütörtök 22:15 - Hírextra

A tüntetés résztvevői "Free Tibet!" feliratot raktak ki mécsesekkel és tibeti zászlókat lengettek a kordonokkal elzárt, rendőrök által védett követség előtt. A békés demonstrációt szervező Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ szerint ez az akció a világ eddigi legnagyobb lánctiltakozása: több tízmillió ember gyújt gyertyát vagy mécsest, s tesz hitet Tibet szabadsága mellett.


Hendrey Tibor, a Tibetet Segítő Társaság vezetője azt mondta: sem a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, sem pedig a Magyar Olimpiai Bizottság nem lépett fel kellően a tibetiek és az emberi jogok érdekében. A társaság felszólította a magyar politikusokat és a Tibettel szimpatizáló embereket, ne nézzék az olimpia közvetítéseit.


A rendezvény végén a Magyarországon élő tibetiek elénekelték a tibeti himnuszt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását