2024. április 24. - György

Osztrigatilalom az Arcachoni-öbölben

Egészségügyi okokra hivatkozva a hatóságok csütörtökön megtiltották a délnyugat-franciaországi Arcachoni-öbölben az osztrigák begyűjtését és eladását. Ez az öböl a tengeri csemege egyik leghíresebb tenyésztőhelye, 350 termelő mintegy ezer alkalmazottat fo
2008. augusztus 7. csütörtök 19:51 - Hírextra
Az okról csak annyit közöltek, hogy a tesztek biztonsági kockázatokra utaltak a térségben tenyésztett osztrigáknál és éti kagylóknál.

A bejelentés az osztrigaszezon kellős közepén történt, amikor a franciák mindenfelé citrommal ízesítve, fehér bor kíséretében fogyasztják az ínyencséget. Az osztrigatenyésztőket sújtó újabb csapás egybeesik egy herpeszjárvánnyal, amely más telepeken - de nem Arcachonban - tizedeli a fiatal osztrigákat.

Az arcachoni tilalmat csak akkor oldják fel, ha egymást követően két ellenőrzés is bizonyítja, hogy a baj elmúlt - közölte Francis Idrac, Gironde megye prefektusa. A következő tesztre augusztus 14-én kerül sor.

Franciaországban, amely Kína és két másik ázsiai ország után a negyedik helyen áll a tenyésztésben, évi 110 ezer tonna osztrigát gyűjtenek be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását