2024. május 4. - Mónika, Flórián

Magyarok a 7. Nemzetközi Táncvásáron Düsseldorfban

Magyar résztvevői is lesznek Európa legjelentősebb szakmai seregszemléjének, az augusztus 27. és 30. között megrendezett düsseldorfi Nemzetközi Táncvásárnak. A rendezvényen korábban is több alkalommal jelen lévő Nemzeti Táncszínház mellett idén várhatóan
2008. augusztus 7. csütörtök 18:49 - Hírextra
A Nemzeti Táncszínház kulturális menedzsere elmondta, a több mint 200 kiállítóval megrendezett nemzetközi vásár látogatói napközben a standoknál szerezhetnek információkat, este pedig táncelőadásokat, performanszokat tekinthetnek meg, szakmai beszélgetéseket hallgathatnak a Rajna-parti városban.

"A lényeg, hogy jelen legyünk, és a magyar táncművészetet képviseljük" - beszélt a magyar részvétel jelentőségéről Arató Balázs, majd hozzátette: fontos cél az "import-export" is. "Mi is viszünk CD-romokat, amelyeken a saját előadásainkat kínáljuk, illetve felvesszük a kapcsolatot külföldi társulatokkal, akiket érdemes lehet meghívni a jövő évre tervezett fesztiváljainkra" - fogalmazott a Nemzeti Táncszínház munkatársa.

Mint elmondta, tavaly is felléptettek magyar együtteseket, idén pedig Gergye Krisztián társulatát viszik Düsseldorfba. "Ez fontos lehetőségnek számít, mert a legjelentősebb impresszáriók, szakemberek lesznek jelen Kanadától Ausztráliáig, illetve Európa szinte minden országából, és minden esély megvan rá, hogy ilyenkor lecsapjanak egy színdarabra, és meghívják azt külföldre" - hívta fel a figyelmet Arató Balázs.

A kulturális menedzser tájékoztatása szerint a Nemzeti Táncszínház az elmúlt években sok fontos kapcsolatot tudott kiépíteni a düsseldorfi vásáron, és reményeik szerint ez idén sem lesz másképp.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását