2024. március 29. - Auguszta

Létrejön-e a Valkay-testvérharc?

Nem mindennapi jeleneteknek lehetnek szemtanúi a pekingi olimpia női vízilabdatornájának nézői, már ha a magyar és az olasz csapat szembekerül egymással: a piros-fehér-zöld gárdát erősítő Valkay Ágnes ellenfele ugyanis nővére, Valkay Erzsébet lehet a túlo
2008. augusztus 7. csütörtök 13:41 - Hírextra
A két játékos - kiegészülve idősebb nővérükkel, Annával, a kétszeres olimpiai bajnok pólós Kiss Gergely feleségével - együtt ismerkedett meg a sportág alapjaival hét-, illetve nyolcéves korában, majd később mindketten tagjai lettek a válogatottnak, a 2004-es athéni olimpián is részt vettek, akkor még egyazon nemzet képviseletében.

Erzsébet aztán később - családi okok, olasz férje miatt - úgy döntött, olasz színekben folytatja pályafutását."Remélem, a torna lehető legkésőbbi szakaszában találkozunk csak egymással. Bár ő is csak egy játékos, azért jó lenne csupán a döntőben szembeszállni egymással" - mondta az olimpiai sajtószolgálatnak Valkay Ágnes.

Nővére egyetértett ezzel, ő is magyar-olasz fináléról álmodik."Amikor a medencében vagyunk, nem gondolok arra, hogy ő a testvérem, csak játszok. Néha szabálytalankodok vele és csak később veszem észre, hogy ő az.

A meccs végén aztán megint a húgom" - fogalmazott Erzsébet. A két válogatott különböző csoportban kapott helyet Pekingben, így legkorábban az elődöntőbe jutásért sorra kerülő keresztbejátszás alkalmával találkozhatnak egymással. A magyarok a hollandokkal, az olaszok pedig az oroszokkal játsszák első csoportmérkőzésüket, hétfőn.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását